Landgraaf Koerier

Menu

Dierenkliniek Landgraaf houdt open dag in gebouw Sunplein

De nieuwe vestiging van Dierenkliniek Landgraaf aan het SUNplein 6 is al enkele maanden in bedrijf, maar de noodzakelijke verbouwingen in het pand waren nog niet helemaal klaar. Op 5 augustus is dat wel het geval en dan is het tijd voor een open dag in de meest complete dierenkliniek van de regio. Van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom, desgewenst met huisdier, voor een demonstratie met echografie, met een springkussen voor de kinderen en hapjes voor iedereen, voor kennismaking met de medewerkers en met vertegenwoordigers van firma’s waaronder die van diervoedingfabrikant Hill’s. Uiteraard kan ook de nieuwe praktijk bezichtigd worden.

Die praktijk is gevestigd in het ruime pand waar tot voor kort Meander kantoor hield. Eigenaar dierenarts Davy Wertz is trots op het gebouw, waarin niet op wat ruimte gekeken hoeft te worden. Buiten de ruime ontvangstbalie zijn er diverse spreekkamers van formaat waar je desnoods terecht kunt met twee volwassen Newfoundlanders; er is een apotheek, een laboratorium voor onderzoek van bloed en dergelijke, een kamer met een zeer modern digitaal röntgenapparaat, een patiëntenverblijf voor geopereerde dieren, een kamer waarin de dieren worden voorbereid op de operatie een dubbele operatiekamer. Ook is er een tandheelkundige praktijkruimte. Buiten is er een ruime binnenplaats waar bijvoorbeeld loopgedrag van een hond kan worden beoordeeld.

Buiten de assistenten zijn er momenteel twee dierenartsen aanwezig, waarvan een fulltime. Wertz verwacht dat binnen afzienbare tijd uit te breiden tot drie of vier fulltime dierenartsen met ieder hun eigen vakgebied. De kliniek is van 09.00 uur ’s morgens tot 19.00 ’s avonds geopend en op zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur.

Ook binnen afzienbare tijd kan in de kliniek arthroscopie (kijken in kn ieën en dergelijke) worden verricht en laparoscopische operaties (dus met minimaal ‘snijden’). Ook endoscopie komt aan de orde. ‘We doen ook steeds meer bloedonderzoek, doen allerlei orthopedische ingrepen, diverse scopieën – maar ook uitgebreide tandheelkunde tot en met wortelkanaalbehandelingen en kronen. Je moet met de tijd meegaan, en wij zijn daardoor nu de meest compleet geoutilleerde dierenkliniek van regio,’ zegt Davy Wertz, die zelf in middels tien jaar dierenarts is. Twee jaar geleden begon hij aan de Kantstraat een kliniek, nadat hij in de Duitse plaats Kamp Lintfort een kliniek had opgebouwd. Die overigens nog steeds bestaat en waar ook twee dierenartsen werken.

De kliniek onderscheidt zich ook, zegt Wertz, doordat hij en zijn medewerkers dierenliefhebbers zijn. ‘We krijgen wel te horen dat het de mensen opvalt dat we zoveel aandacht hebben voor de hond, die tenslotte de patiënt is. De mensen waarderen dat.’

Davy Wertz in de gloednieuwe dubbele operatiekamer met links zijn collega Joyce Gatignon, die een aanvullende cursus dermatologie (huidkunde) heeft gevolgd. De assistente is Sandra Houppertz. En de vier honden heten Frost, Athos, Harry en de kleine Zowie.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.