Landgraaf Koerier

Menu

CV De Pänkes heeft het druk met Carnaval

Tijdens de carnavalsdagen zal CV De Pänkes bij verschillende evenementen aanwezig zijn. Zo ontvangen zij op donderdagavond om 19.00 uur in hun Narrentempel de Koetsche Gruskes die op die dag hun traditionele toer door Parkstad houden. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Koetsche Gruskes dat ze  De Pänkes bezoeken.

Op vrijdagmiddag bezoeken De Pänkes het scholencarnaval van OBS De Speurneus en BS De Wegwijzer. Op zaterdagmiddag is vanaf 14.11 uur de grote Kindermiddag m.m.v. een clown en diverse dansgroepen. Entree is € 2,00 voor de kinderen. Ouders mogen gratis naar binnen. In tegenstelling tot eerdere jaren wordt de Kindermiddag niet afgesloten maar blijft de Narrentempel open om het Pänkesbal te vieren. Muziek met DJ.

Op zaterdagmiddag bezoeken de Pänkes ook de Sleuteloverdracht op het Gemeentehuis. Op zondag trekken de Pänkes met hun Prins Patrick ll mee met de grote optocht van Waubach waarna zij vervolgens deelnemen aan het Optochtbal in de Residentie. Op maandag zijn de Pänkes aanwezig bij de uitreiking van de Vergulde Wespel, daarna begeven ze zich naar het carnavalsfeest van VV Abdissenbosch om Prinses Lisette en Jeugdprinses Line te eren.

Op dinsdag bezoeken de Pänkes gezamenlijk de Optoch van Landgraaf, waarna na een paar uurtjes rust zij vanaf 20.11 uur weer acte de présence geven op het Letste Oambal in de Residentie, waarna op emotionele wijze om 00.00 uur de kappen zullen worden afgezet. Op woensdag zullen de Pänkes nadat ze het Assekruisje hebben gehaald de carnaval afsluiten met het traditionele Heringbiete in de Residentie.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.