Landgraaf Koerier

Menu

De optocht van Ubach over Worms

Sinds jaar en dag organiseert de Stichting Overkoepelend Orgaan Samenwerkende carnavalsverenigingen Ubach over Worms (beter bekend als OKO) de grote carnavalsoptocht op Carnavalszondag in Ubach Over Worms. De optocht begint om 14.11 uur in de Groenstraat en gaat vervolgens via de Kerkstraat, Oude Markt, Korte Hovenstraat, Hovenstraat, Sloterstraat, Maastrichterlaan, Kantstraat, Gank en Gravenweg naar gemeenschapshuis De Residentie waar de ontbinding is.

De Stichting wordt gevormd door de drie Waubachse carnavalsverenigingen VV De Geete, CV d’r Sjtee Uul en CV De Pänkes. Een jaar geleden is het Bestuur ingrijpend veranderd. Het dagelijks bestuur bestaat nu uit drie enthousiaste  en gedreven afgevaardigden uit die drie verenigingen: Voorzitter Frans van Elteren (CV De Pänkes), secretaris Mathé Schmets ( VV De Geete) en penningmeester Marco Moonen (CV d’r Sjtee Uul) Het Bestuur bestaat verder nog uit leden van de drie verenigingen. Voordat de optocht op carnavalszondag echt kan vertrekken, is er in de maanden ervoor al een berg werk verzet.

Het aanvragen van vergunningen, maken van posters, benaderen van sponsoren, samenstellen van de jury, gesprekken met politie en gemeente, organiseren van collectanten en verkeersregelaars, regelen van dranghekken, mobiele toiletten en papiercontainers, samenstellen van de optocht, zijn slechts een kleine opsomming van alle werkzaamheden.

Maar het is niet alleen veel werk; om de carnavalsoptocht te organiseren en goed te laten verlopen worden ook veel kosten gemaakt. Een gedeelte van die kosten wordt gedekt door een subsidie van de gemeente Landgraaf. Daarnaast zijn echter ook de opbrengsten van de sponsoren en de collecte tijdens de optocht belangrijk. Houdt daarom in gedachten dat uw bijdrage aan de collectanten hard nodig is om volgend jaar weer een fantastische carnavalsoptocht door Ubach over Worms te laten trekken.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.