Landgraaf Koerier

Menu

Gebouw met zestig luxe appartementen: Bouw De Nieuwe Dormig van start

Zo gaat De Nieuwe Dormig eruitzien. Het auteursrecht van de foto berust bij Meander.

Zo gaat De Nieuwe Dormig eruitzien. Het auteursrecht van de foto berust bij Meander.

Meander Wonen realiseert nabij de dorpskern van Nieuwenhagen, naast Op de Heugden 100, een nieuw woongebouw, inclusief gezondheidscentrum. Op 6 februari aanstaande om 16.00 uur start de bouw officieel door de onthulling van het bouwbord in aanwezigheid van onder meer vertegenwoordigers van de gemeente Landgraaf, huurders van het toekomstige gezondheidscentrum en eigenaar MeanderGroep Zuid-Limburg.

Het complex, dat de naam De Nieuwe Dormig, krijgt, bestaat uit een woongebouw met zestig luxe huurappartementen, verspreid over vier verdiepingen. Op de begane grond komt een gezondheidscentrum dat plaats biedt aan onder andere huisartsen, fysiotherapeuten, een apotheek en een Centrum voor Jeugd en Gezin. Het ontwerp van het gebouw is van de architecten van SatijnPlus, bekend van onder meer het Kruisherenhotel in Maastricht en de nieuwe Praktijkschool in Heerlen.

Het gebouw ligt op het terrein waar tot 2010 het verzorgingshuis De Dormig stond. De appartementen van De Nieuwe Dormig zijn geschikt voor zowel mensen die (nog) geen zorg nodig hebben als voor hen die daar wel al een beroep op doen. De huurders kunnen beschikken over allerlei soorten (zorg)diensten. In iedere woning is een alarmsysteem aanwezig en bewoners zijn in noodgevallen dag en nacht verzekerd van hulp binnen enkele minuten. Die wordt geleverd vanuit de thuiszorgpost in het naastgelegen verpleeghuis De Dormig.

Meander Wonen, onderdeel van MeanderGroep Zuid-Limburg, heeft meer dan 500 (zorg)woningen in Kerkrade, Landgraaf en Bocholtz. Bij al deze woningen is er extra aandacht voor de leefbaarheid. Maatwerk is daarbij onontbeerlijk. Daarom bezoekt een consulent alle mensen die een woning willen huren bij Meander Wonen. Samen bespreken zij alle vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.