Landgraaf Koerier

Menu

Oranjebraderie Schaesberg eerste keer in nieuw ‘jasje’

 

Ook dit jaar zijn er weer spectaculaire standwerkers, zoals deze op een foto die werd genomen op de braderie in april 2010.

Ook dit jaar zijn er weer spectaculaire standwerkers, zoals deze op een foto die werd genomen op de braderie in april 2010.

De Oranjebraderie in Schaesberg heeft dit jaar een bijzonder tintje. Ten eerste kan het weer niet zo slecht zijn als vorig jaar, maar vooral speelt de braderie zich voor het eerst sinds jaren weer eens af in een prettige omgeving, een nieuw jasje, zonder bouwhekken, hijskranen en hopen stenen: het Centrumplan Schaesberg is inmiddels af en de bekroning zal op de laatste Koninginnedag dinsdag 30 april de officiële openstelling door wethouder Freed Janssen zijn van de geheel vernieuwde Markt van Schaesberg.

Op de Markt staat een podiumwagen  met muziek, verzorgd door DJ Michael. Daar zal om 15.00 uur wethouder Andy Dritty onder toezicht van notaris Noud Mickartz de trekking verrichten van de grote couponactie van de Ondernemersvereniging Schaesberg, waarna prijsuitreiking.

Over de hele lengte van de Streeperstraat en de Hoofdstraat plus de Markt speelt zich de braderie af waarvoor zich ongeveer tweehonderd standhouders hebben gemeld, waaronder een aantal spectaculaire standwerkers. Daarnaast hebben ook ondernemers elders uit Landgraaf de kans aangegrepen om zich in Schaesberg te presenteren. Tevens is er de kinderbraderie, waarover elders op deze website meer te lezen is.

De jeugd kan zich uitleven, want op diverse plaatsen langs de braderie staan springkussens. Uiteraard worden de minder jeugdigen niet vergeten want de traditionele tapperij van de Oud-Prinsen staat weer bij de notaris voor de deur, op diverse andere plaatsen is een en ander te eten en te drinken, en dat eindigt dan op de Markt waar café Het Brandwapen flink terras heeft ingericht, een voorloper van de terrassen die de horeca-ondernemers dankzij het verbrede trottoir voor de zomer gaan neerzetten.

Tussendoor is er ook nog ook alweer traditionele stand op het Kerkplein voor de deur van de firma Kreutz van Scouting Pius XII en Scouting ’t Eikske.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.