Landgraaf Koerier

Menu

TTV 1 Landgraaf kampioen

De tafeltennissers van TTV 1 Landgraaf zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden in de hoofdklasse en komen volgend seizoen weer uit in de landelijke 3e divisie. Op bezoek bij Seta volstond een 6­-4 zege voor het team bestaande uit May Quaedvlieg, Tim Meijboom, Niek Boymans en Carlo Karssing (zie foto).

 Het was na de wedstrijd nog even wachten op de tussenstand bij Falco-TTC, maar nadat bekend werd dat Tegelen punten had afgestaan kon het feestje voor Landgraaf beginnen.

Team 2 kon een iets bescheidener feestje vieren, want op eigen kracht bleef het team van Jo Engelen, Charles Huijnen en Ivo de Haan in de promotieklasse. Een 6-4 zege bij Koningslust was voldoende en bij een 5-1 voorsprong was het eigenlijk al beslist.

Herenteam 3 was al veilig in de 3e klasse en boekte toch nog de 5e seizoenszege, nu met 6-4 bij Brunssum. Marcel Eggen, Marcel Schlenter, Frank Moonen en Patrick Merks spelen ook in september in de 1e klasse.

Team 4 had de titel niet meer in eigen hand, won wel met 8-2 van Falco, maar dat bleek niet voldoende voor de titel. Jorn Baumler, Niek Boymans, John Nievelstein, Serge Stark en Harald Moss behaalden 76 punten, maar moeten genoegen nemen met een 2e plaats.

Team 5 verloor op de slotdag met 8-2 bij Seta en zal nu met een andere nummer zes komende zaterdag strijden om toch nog in de 3e klasse te blijven. Wim Vinken, Fredy Hoffmann en Marcel Wenting kunnen het karwei dus alsnog klaren in de herkansing.

Heren 6 moet nog twee duels spelen maar de degradatiekraker bij Sittard werd 6-4 gewonnen, waardoor het er voor Landgraaf nu toch goed uitziet. Lambert Bollen en Jos Verstappen wonnen twee partijen, Sergei Bollen pakte een punt.

Team 7 versloeg thuis Ready 4 met 6-4 en gaat in de middenmoot eindigen in de 4e klasse. Jose Baumler won alles en Riet Smeets pakte twee punten. Bert Verberkt kwam net niet tot setwinst.

Jongensteam 1 speelde z’n laatste wedstrijd tegen koploper Brunssum. Het werd 6-4 voor Brunssum dat daardoor kampioen werd. Tom Boessen won weer drie partijen, Jesse America bleef op nul steken maar had veel meer verdiend. Wel won hij de dubbel met Tom, die een dag later op de Jeugdmasters in Valkenburg de finale bereikte. Een plek in de kwartfinales bleek voldoende voor de finale op 26 mei in Geleen.

Team 2 deelde de punten met Brunssum, 5-5. Yoshua Frijns, Geordy ter Hark en Jori Hagevoort kwamen dit seizoen nog tekort voor de bovenste plaatsen, maar gaan volgende seizoen voor de titel.

Het eerste duo-team werd ook kampioen en promoveert naar de 1e klasse. Het eerste duo-team zit al in die klasse en kan deze week de titel pakken.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.