Landgraaf Koerier

Menu

Meld je aan voor de 560 zonnepanelen

Als de gemeenteraad op 30 mei instemt met het project ‘Energie Neutrale Openbare Verlichting’, kunnen 560 Landgraafse huishoudens en midden- en kleinbedrijven in het tweede kwartaal van 2014 tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen op hun dak bevestigd krijgen. Het project heeft inmiddels al aandacht gekregen in de media en meerdere inwoners en ondernemers hebben contact gezocht met de gemeente.

Als u deelneemt aan het project, gaat u een overeenkomst aan met de gemeente; hierbij betaalt u een vaste bijdrage voor de aflossing. De winst, die u behaalt, zit in de manier waarop u kunt voorzien in uw eigen energiebehoefte; deze is met zekerheid hoger dan de aflossing. Berekend is dat al in het eerste jaar een financieel voordeel voor de deelnemers ontstaat. Als de energieprijzen naar verwachting zullen stijgen, zal het voordeel alleen maar toenemen. De gemeente blijft de eerste 15 jaar eigenaar van de zonnepanelen. Na deze 15 jaar wordt u eigenaar van de zonnepanelen.

De winst voor de gemeente is gelegen in het volgende: Jaarlijks is de gemeente 1,5 miljoen KWh kwijt aan energie, die de 8.000 lichtmasten kosten. Door de plaatsing van 560 zonnepanelen kan de gemeente voldoen aan de norm Energieneutrale Openbare Verlichting. ‘Een schitterend project, waarbij sprake is van een win-winsituatie voor burgers en gemeente!’, aldus verantwoordelijk wethouder Freed Janssen.

Ook al is het project nog niet van start gegaan en moet er nog veel geregeld worden, toch kunt u nu al uw belangstelling voor deelname aan het project bij ons kenbaar maken. Stuur een e-mail naar gemeente@landgraaf.nl onder vermelding van ‘interesse project zonnepanelen’. Vermeld wel uw naam en adresgegevens. U kunt ook telefonisch uw interesse kenbaar maken: 045 – 569 52 22.

Na de start van het project in juni moet er nog veel geregeld worden. Zo moet er onder meer een aanbestedingsprocedure worden doorlopen en moeten juridische hobbels worden genomen. Daarom zal definitieve inschrijving voor deelname aan het project pas in december aan de orde zijn. De gemeente zal te zijner tijd het initiatief nemen en contact met u opnemen.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.