Landgraaf Koerier

Menu

Acht collages resultaat van workshop week poëzie

Kinderen aan de slag met de poëtische collages.

Kinderen aan de slag met de poëtische collages.

In de week van de poëzie heeft er een cultuurproject rondom poëzie met het thema ‘verwondering’ plaatsgevonden. Aan dit inspirerende project, onder leiding van cultuurcoach Ghislaine Lebens, werd deelgenomen door de groepen 6,7 en 8 van basisschool ‘t Valder en alle groepen van basisschool de Harlekijn. Limburgse dichters hebben op deze scholen diverse poëzie workshops gegeven in de klassen. Tevens zijn deze resultaten op een beeldende manier verwerkt. 

Een van de resultaten van het project was het gedicht van Tim, uit groep 7 van De Harlekijn:

 Verwondering

Dat ze zoveel huizen kunnen maken

Dat bomen zo groot kunnen zijn

Dat gras zo zacht is

Na afloop van de workshops zijn acht leerlingen uitgekozen van alle groepen 6, 7 en 8 om deel te nemen aan de masterclass poëzie. Deze leerlingen vielen op tijdens het project doordat zij op een bijzondere talentvolle manier hun verwondering uitgedrukt hebben.

De masterclass vond plaats op woensdagmiddag 19 februari in de bibliotheek in Landgraaf. Onder leiding van dichter Sandarijn Hilkhuijzen zijn de schrijftalenten aan de slag geweest met creatief schrijven. Ze hebben bijzondere woorden op een speelse manier verwerkt tot poëzie.  Uiteindelijk hebben ze het resultaat vormgegeven in een collage. Deze acht collages zijn te bewonderen in de bibliotheek aan de Wilhelminastraat tot en met 1 april.

Dit project op deze twee scholen en de masterclass werden mede mogelijk gemaakt door: Stichting Poëzie Festival Landgraaf, Letterkundig centrum Limburg, Provincie Limburg, Bibliotheek Landgraaf en de Vrije Akademie ZOM.


Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.