Landgraaf Koerier

Menu

Carnaval | Kinderoptocht maakt sprookjes werkelijkheid

Zien we gelukkige olifant Ganesh ook in de Kinger-Optoch? Kom kijken!

Zien we gelukkige olifant Ganesh ook in de Kinger-Optoch? Kom kijken!

Kabouters, elfen, prinsen, prinsessen en misschien wel reuzen en draken zijn op carnavalszaterdag vanaf 12.30 uur te zien in de Landgraafse straten. Dan trekt de Kinger-Optoch rond onder het motto ‘Sjteet d’r Keengeroptoch gereed, dan weade sprookjes wirklikheed!’ Veel Landgraafse kinderen hebben zich aangemeld voor deze gezellige optocht. Ze komen met hun school, vereniging of samen met vriendjes en vriendinnetjes. En het mooie is: aanmelden kan nog tot vlak voor het vertrek van de optocht, in de school op locatie Brandenberg aan de Graafstraat.

Alle jeugdprinsen en prinsessen van Landgraaf (ook school- en verenigingsprinsen) mogen mee op de jeugdprinsenwagen. Je kunt je daarvoor per mail opgeven bij kinderoptocht@landgraafoptoch.nl , of meld je rond 11.00 uur bij de organisatie in de hal van de school.

De Kinger-Optoch brengt de Landgraafse verenigingsprinsen en Stadsprinses Sandra I naar het gemeentehuis, waar de ‘grote mensen’ zich gaan bezighouden met de sleuteloverdracht. De kinderen trekken gezellig verder naar hun eindpunt: de school aan de Graafstraat, waar meteen na afloop van de Kinger-Optoch een geweldig kindercarnaval losbarst. Dat is overigens ook gewoon (en gratis) toegankelijk voor alle andere kinderen van Landgraaf. Op dit kindercarnaval treden dansmarietjes op, lopen ballonnenclowns rond en is er een verrassingsartiest… Natuurlijk is er ook nog de prijsuitreiking van de optocht, maar alle deelnemers aan de optocht krijgen in ieder geval een herinneringsspeld en een consumptiebon.

Op de site www.landgraafoptoch.nl  is heel veel informatie over de kinderoptocht te vinden, bijvoorbeeld de foto’s van vorig jaar. Kom dus zeker op 1 maart kijken hoe sprookjes werkelijkheid worden, of doe mee. Maar voor iedereen geldt: veel plezier bij de kinderoptocht.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.