Landgraaf Koerier

Menu

Carnaval | Programma Dolle Dagen Wespelle in Brokkelze

Prinses Shirley I van De Wespelle in Rimburg.

Prinses Shirley I van De Wespelle in Rimburg.

Evenals vele andere verenigingen in Limburg is ook carnavalsvereniging de Wespelle uit Rimburg druk bezig met de voorbereidingen voor de komende drie dolle dagen.

Donderdagmiddag 27 februari – Vetdonnestig – zullen om 14.00 uur de Koetsche Grüskes uit de Groenstraat tijdens de zoektocht naar hun mannen ontvangen worden in het verenigingslokaal Gemeenschapshuis D’r Eck.

Zaterdag 1 maart start de ochtend om 11.00 uur voor de leden van de Wespelle in café D’r Eck met een ontbijtbuffet, de leden beginnen dan gezamenlijk aan de carnavalsdagen, Omstreeks 12.00 uur zal Rimburg door prinses Shirley I en jeugdprins Jelte I omgedoopt worden in Brokkelze, de naam die het dorp in de volksmond draagt. Aansluitend hieraan zullen de Wespelle deelnemen aan de kinderoptocht van Landgraaf. Daarna gaat de vereniging terug naar Brokkelze waar om 16.11 uur de kindercarnavalszitting zal starten. Tijdens deze middag zal de Rimburgse jeugd het publiek trakteren op een aantal optredens. Zo zal o.a. de groep Pratsch Durchee optreden en het hoogtepunt van deze proclamatie wordt uiteraard de bekendmaking van de nieuwe jeugdprins of -prinses. Wij hopen dan ook dat niet alleen de jeugd van Rimburg maar ook van daarbuiten op deze middag aanwezig zal zijn. De entree bedraagt € 1,- (vanaf 13 jaar).

Zondag 2 maart trekt vanaf 14.11 uur de optocht door de straten van Brokkelze. Om schade aan voertuigen te voorkomen en een ongehinderde doortocht te garanderen, verzoekt het optochtcomité de inwoners geen auto’s langs de route van de optocht te parkeren. Gedurende de optocht is het dorp voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten.

Inschrijven voor de optocht kan via de site van de vereniging op www.wespelle.nl.

Inschrijfformulieren kunnen afgehaald en ingeleverd worden op het adres Brugstraat 6a, of per optocht@wespelle.nl

Na de optocht vindt het Prinsenbal plaats in narrentempel D’r Eck. Omstreeks 18.15 uur zullen de prijswinnaars van de optocht door prinses Shirley I en de nieuwe jeugdprins of jeugdprinses bekendgemaakt worden.

Voor de muzikale noot zorgt DJ Tim die vanaf 16.00 uur de stemming in de zaal er in zal houden. Entree vrije gave.

Op maandag 3 maart is het tijd voor de uitreiking van de orde van de ’Vergulde Wespel’. Traditiegetrouw wordt deze ochtend begonnen met de huldiging van jubilarissen van de vereniging. Dit jaar is president en voorzitter André Dadziak 22 jaar lid van de vereniging. Hierna zal buuttereedner Rob van Elst optreden, waarna de officiële bekendmaking van de ridder zal plaatsvinden. Ook dansmarieke Kim zal weer een prachtige dans laten zien, en is er een kort optreden van Pratsch Durchee. DJ Paul zorgt voor de muziek. Aanvang is om 11.11 uur. Zaal open om 10.00 uur.

Dinsdag 4 maart zal in de late namiddag het carnavalsfeest officieel worden afgesloten in café D’r Eck door het uitblazen van de carnavalskaars, waarna er nog enige uurtjes zal worden doorgevierd.

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.