Landgraaf Koerier

Menu

NK groepsspringen

In het schitterende topsportcentrum IISPA in Almelo werd afgelopen zaterdag 7 februari 2015 het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen gehouden. De organisatie lag in handen van turnvereniging KEV Vriezenveen in samenwerking met de KNGU.
Olympia had zich met een jong meisjesteam op B-niveau geplaatst voor de onderdelen tumbling (verende vloer) en minitrampoline vrij. De groep had samen met trainster Susan gekozen voor een risicovolle serie sprongen met hoge moeilijkheidsgraad voor het onderdeel tumbling (verende vloer). De series werden goed uitgevoerd, maar de jury had dit toch iets anders gezien, waardoor de gymnasten een half punt tekort kwamen voor een derde plaats.

Ook voor het onderdeel minitrampoline vrij had trainer Mario gekozen voor een risicovolle serie om de strijd aan te gaan. De eerste 8 series liepen volgens plan, maar helaas werden punten verloren met dubbele salto met halve schroef en de landing van de dubbele salto’s in de laatste sprongseries. Hierdoor waren de kansen op medailles verkeken. Desondanks waren de gymnasten en trainers tevreden. Zeker gelet op de jonkies in dit team was dit een geslaagde wedstrijddag en zal een volgend kampioenschap zeker nieuwe kansen opleveren.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.