Landgraaf Koerier

Menu

Super Supermarkt Keurmerk voor Plus Wilma en Jos Arts

PLUS Wilma en Jos Arts in Landgraaf heeft wederom het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) ontvangen. Daarmee bewijzen Wilma en Jos Arts en hun medewerkers opnieuw dat zij zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom de supermarkt.

Het Super Supermarkt Keurmerk wordt uitgereikt aan zelfstandige ondernemers die zich onderscheiden op het gebied van zeven criteria rondom duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid, namelijk: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.

Twee jaar geleden ontving het ondernemersechtpaar voor het eerst het SSK keurmerk in aanwezigheid van wethouder Dritty. Vooral hun inzet op het gebied van duurzaamheid en lokale betrokkenheid droegen bij aan de toekenning van het keurmerk. Ook nu weer zijn Wilma en Jos Arts daarvoor beloond. Maar de afgelopen twee jaar hebben zij niet stilgezeten. ‘Het was een mooie erkenning voor het werk waarmee we het verschil maken. Maar de eisen zijn aangescherpt. Bovendien wilden we het keurmerk ook waard blijven, dus we blijven ons hard inzetten.’ Het SSK-bordje dat op de gevel van hun supermarkt prijkte, stimuleerde het ondernemersechtpaar er daarom toe om te investeren in onder andere een milieuwand waar klanten allerlei recyclebare spullen zoals drankkarton, blik en plastic kunnen inleveren. Ook is er energiezuinige verlichting aangebracht in de winkel en wordt nu de restwarmte van de koelmeubels gebruikt voor de vloerverwarming.

Harrie ten Have, voorzitter van Stichting Super Supermarkt Keurmerk, onderstreept het belang van de hercertificering voor de kwaliteit van het keurmerk. ‘Het laat de continuïteit van de inzet van de ondernemer zien. Zeker in tijden van crisis, die behalve consumenten en supermarkten ook buurtverenigingen en sportclubs treft, zijn deze ondernemers van grote lokale en maatschappelijke waarde. De normering voor het keurmerk is verstevigd/aangescherpt en vragen we ten opzichte van twee jaar geleden meer van de ondernemer, onder andere op het gebied van toegankelijkheid voor minder validen’, aldus Ten Have.

PLUS Wilma en Jos Arts laat haar klanten graag profiteren van het opnieuw behaalde keurmerk met een kleurplatenactie voor kinderen, die daarbij kans maken op leuke spellen. De actie loopt tot en met 21 februari.

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met PLUS Wilma en Jos Arts hebben inmiddels nog ruim 170 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk ontvangen sinds de lancering van het keurmerk in 2012. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Categories:   Winkelen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.