Landgraaf Koerier

Menu

Hulp bij opvoeden en opgroeien

Waar kun je terecht?

Iedere (toekomstige) ouder heeft wel eens vragen over de opvoeding. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé plek waar je als (toekomstige) ouder maar ook als jongere terecht kan met vragen.
In het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) vind je alle opvoed- en opgroeikennis onder één dak: van koffiemorgens voor ouders tot praktische cursussen, van een goed gesprek tot hulp bij de opvoeding. Maar het CJG heeft ook korte lijntjes met het consultatiebureau, GGD en de wijkteams. Allemaal zijn ze namelijk te vinden in het gezondheidscentrum De Nieuwe Dormig in Landgraaf. Het CJG wijst je de juiste weg!

Zwangerschap, je baby en je peuter
Al vanaf de zwangerschap ben je van harte welkom in het CJG voor vragen over bijvoorbeeld kraamzorg, de bevalling, borstvoeding en de invloed van het krijgen van een baby op je relatie. Maar ook de peuterfase roept genoeg vragen op bij ouders waar het CJG bij kan ondersteunen.

Je schoolgaande kind
Ook wanneer je kind groter wordt en naar school gaat, kun je het CJG bezoeken. Mijn kind is verlegen en komt niet voor zichzelf op. Hoe kunnen we hierbij helpen? Onze tiener zoekt grenzen op. Hoe kunnen we onderwerpen als uitgaan, alcoholgebruik en seks bespreekbaar maken? Kom naar het CJG voor advies!

Ondersteuning voor ouders én jongeren
Als het nodig is, maken we bij het CJG graag tijd voor een persoonlijk gesprek. Ook jongeren kunnen binnen lopen met vragen. Misschien is een adviesgesprek al genoeg, of is er een passende training of cursus voor jezelf of voor je kind. De medewerker van het CJG kan je de weg wijzen. Wanneer je hiermee niet of nog niet genoeg bent geholpen, kan het CJG toegang verlenen tot meer intensieve hulpvormen. Ouders én kinderen zijn welkom bij ons!

Koffiemorgens voor ouders!
Heb je zin om gezellig met andere ouders te praten over de dagelijkse dingen die je meemaakt als ouder? Kom naar de koffiemorgen; koffie en gebak staan klaar! De komende keren is er aandacht voor gezonde voeding o.a. smoothies maken en creatieve invullingen zoals hip haken. 22 april, 27 mei en 24 juni tussen 9.00 – 11.00 uur ben je welkom bij het CJG!

Centrum Jeugd & Gezin Landgraaf
Gezondheidscentrum De Nieuwe Dormig
De Dormig 3 te Landgraaf
Geopend op maandag van 8.30 – 12.30 uur
Dinsdag t/m donderdag op afspraak!
Telefoon 06 21 88 89 21
E-mail cjg@landgraaf.nl
Website www.cjgparkstadlimburg.nl

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.