Landgraaf Koerier

Menu

IVN wandeling 22 maart

Mijnbouwsporen in het Wormdal
Op zondag 22 maart 2015 organiseert het IVN Kerkrade, onder leiding van Olaf op den Kamp, een wandeling die in het teken staat van het Jaar van de Mijnen 2015. Tijdens deze 13 km lange dagwandeling gaat Olaf op den Kamp met de deelnemers op zoek naar mijnbouwsporen in het Wormdal.
Eeuwenoud De mijnbouw in het Wormdal is eeuwenoud. Hiervan getuigen kleine steenbergen, resten van mijngangen, mijnwerkerswoningen, oude schachten en diverse toponiemen (geografische namen) zoals ‘An der Pomp’.
Carboon Tijdens de 13 km lange dagwandeling maakt de wandelaar kennis met het verleden van dit gebied en kan genieten van prachtige vergezichten, het meanderende Wormdal en bossen en weilanden. Naast de mijnbouwsporen is ook de ontsluiting van Carbonisch gesteente, hier en daar zelfs met dunne laagjes steenkool, te zien. De wandeling voert langs enkele oude watermolens en de vroegere vesting van de Graven van Gulik: Burg Willemstein.
Met een beetje geluk zijn ook al de eerste sporen van het voorjaar zichtbaar, zoals bloeiend Speenkruid. De wandeling voert over grotendeels smalle en soms steile bospaden, daarom zijn stevige wandelschoenen en een wandelstok aan te bevelen, evenals een lunchpakket. Halverwege wordt gepauzeerd in een café.
Informatie en aanmelden Vertrek: 9.00 uur vanaf het IVN-home aan de Kaffebergsweg 2a in Kerkrade (vlakbij het station van Chévremont). Of om 9.20 uur vanaf het parkeerterrein aan het eind van de Furtherstraße te Herzogenrath. Graag van tevoren aanmelden bij Olaf op den Kamp, e-mail: info@eifelnatur.de of telefonisch: 045-5354560. Bijdrage in het carpoolen: 1 euro p.p. Informatie over deze activiteit is ook te vinden op de website van het IVN Kerkrade: www.ivn.nl/afdeling/kerkrade of op de IVN-Facebookpagina: www.facebook.com/ivnkerkrade

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.