Landgraaf Koerier

Menu

Oranje vrouwen naar Landgraaf

Landgraaf kleurt gedurende het paasweekeinde enigszins oranje, want de KNVB Vrouwenselectie U19, de huidig Europees Kampioen moet aan de bak tijdens de 2e voorronde van het Elite toernooi EK vrouwen U19. Op paaszaterdag 4, paasmaandag 6 en donderdag 9 april zijn een viertal nationale voetbal vrouwenselecties U19 te zien in Landgraaf.

Op sportcomplex Strijthagen worden dan een drietal wedstrijden in het kader van deze 2e voorronde gespeeld met als ultiem doel plaatsing voor de eindronde van het Europees Kampioenschap Voetbal voor Vrouwen U19 dat in juli van dit jaar in Israël plaats zal gaan vinden. Absolute blikvanger is natuurlijk ons eigen Nederlandse Vrouwenteam U19 dat in 2014 verrassend Europees Kampioen werd in Noorwegen, door in een zinderende finale van Spanje te winnen.
In Landgraaf wordt de 2e voorronde gespeeld met daarin naast onze eigen nationale vrouwenselectie U19 de nationale teams van Denemarken, Tsjechië en Slovenië. Het wedstrijdschema in Landgraaf is als volgt:
Zaterdag 4 april : 17.00 uur DENEMARKEN – SLOVENIE
Maandag 6 april : 15.00 uur NEDERLAND – SLOVENIE
Donderdag 9 april : 18.00 uur SLOVENIE – TSJECHIE
De winnaar van deze voorronde plaatst zich automatisch voor de eindronde van het EK in Israël. Het is uniek, dat de KNVB de zes wedstrijden van deze 2e voorronde aan Limburg gegund heeft en dat Landgraaf en Meerssen als speellocatie zijn uitgekozen. Met deze voorronde heeft VV Schaesberg als vaste bespeler van Sportomplex Strijthagen en de gemeente Landgraaf een sportief topevenement naar Landgraaf weten te halen en er is door de vrijwilligers van VV Schaesberg dan ook alles aan gedaan, om het hoofdveld van sportcomplex Strijthagen in een prima conditie te krijgen voor deze drie topwedstrijden.
Middels deze wedstrijden krijgt het meisjes- en damesvoetbal bovendien de aandacht welke het verdiend, want het vrouwenvoetbal is “booming”, niet alleen in Nederland maar ook specifiek in Limburg. Steeds meer meisjes en dames kiezen er voor om zelf actief te gaan voetballen.
Entreekaarten voor deze wedstrijden zijn op de speeldagen verkrijgbaar bij de dag kassa op Strijtrhagen alsmede voorafgaand aan de speeldagen in het sportcafe van VV Schaesberg voor € 4,- per wedstrijd. Voor groepen is een korting van 50% mogelijk bij afname van ten minste 10 kaarten. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot de drie genoemde wedstrijden.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.