Landgraaf Koerier

Menu

Project Judo op school

Basisschool An d’r Put en Judovereniging Nippon Waubach hebben samen het project “Judo op School” georganiseerd. Het project was in januari gestart. In totaal hebben 71 leerlingen (groep 3 en 4) deelgenomen. Het project vond plaats in de dojo in Sportpark Terwaerden.

Judovereniging Nippon Waubach heeft een uniek project bedacht en, in samenwerking met de basisschool An d’r Put, is dit op 6 januari jl. van start gegaan. De kinderen zijn vanaf het eerste uur zeer enthousiast bezig geweest. Onder leiding van judoleraar Jan Pijls en de ondersteuning van de leerkrachten is het project: ‘Judo op school’ voor 100 % geslaagd.

We leven in een verharding van onze maatschappij en helaas moeten wij toezien dat dit steeds erger wordt. Mensen worden sneller agressief. Vol onbegrip zien wij het geweld op scholen toenemen. Daar moet en kan iets aan gedaan worden. Al jaren lang is wereldwijd bewezen dat judo een zeer belangrijke en positieve invloed heeft op het menselijk gedrag en daar draagt dit project duidelijk aan bij.

Het doel van het project was om te laten zien dat judo een positieve invloed heeft op iemands gedrag. Zo hebben de kinderen regels geleerd, waar respect en rekening houden met elkaar voorop staat en hoe je door samenwerken tot resultaat komt. Ze hebben gezien dat het mogelijk is om met elkaar te stoeien, zonder elkaar pijn te doen (voorkomt agressief gedrag).
Kinderen in contact brengen met de judosport. Agressief gedrag, conflicten en ruzies namen merkbaar af. De sfeer in de klas werd beter en spanningen tussen de leerlingen verminderde.

In maart hebben de leerlingen het project met een examen afgesloten en ontvingen een diploma. Mocht er naar aanleiding van dit artikel interesse zijn in de judosport dan kan men geheel vrijblijvend bij Nippon Waubach komen kijken. Er bestaat ook de mogelijkheid om aan enkele lessen gratis deel te nemen. Wij trainen in Sportpark Terwaerden. Voor verdere info zie ook www.nipponwaubach.nl
Leeftijd van 5 tot 7 jaar op zaterdag van 12.00 – 13.00 u.
Leeftijd van 7 tot 10 jaar op maandag en donderdag van 18.00 – 19.00 u. of op dinsdag en vrijdag van 18.00 – 19.00 u.
Leeftijd van 10 tot 14 jaar op maandag en donderdag van 19.00 – 20.00 u. of op dinsdag en vrijdag van 19.00 – 20.00 u

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.