Landgraaf Koerier

Menu

Raadsvergaderingen

Vanaf begin 2014 werden de raadsvergaderingen niet meer via de t.v. uitgezonden, maar direct via Internet. Hiermee werd toegekomen aan de wens, om op deze aan de tijd aangepaste manier, de raadsvergadering voor de burgers toegankelijk te maken. Na de onvermijdelijke ‘kinderziekten’ in het begin zijn de raadsvergaderingen nu goed via de website van de gemeente te volgen. Dat kan in een directe uitzending, of indien u deze gemist heeft, achteraf via de archieven. Om deze service te realiseren, heeft de gemeente destijds behoorlijk in tijd en geld geïnvesteerd.

Aanvankelijk leek uitzending via internet naast uitzending via Omroep Landgraaf, een onnodige extra dienstverlening. Toch hebben een groot aantal burgers via raadsleden te kennen gegeven deze service, om diverse redenen, te missen.
Verschillende raadsfracties hebben dit signaal serieus genomen en vervolgens de mogelijkheden onderzocht om naast de directe uitzendingen via internet, de raadsvergaderingen alsnog te laten uitzenden via Omroep Landgraaf.
Unaniem heeft de raad onlangs besloten de rechtstreekse uitzendingen via Omroep Landgraaf te hervatten. Op dinsdag 10 maart a.s. zal na een jaar van afwezigheid, de eerste raadsvergadering weer via Omroep Landgraaf te volgen zijn op: Ziggo kanaal 42.

Beide partijen zijn overeengekomen om na een proefperiode van een jaar, de betrokkenheid van de burgers bij de raadsuitzendingen via internet én via de kabel, te toetsen en te evalueren.
Wanneer blijkt dat deze “dubbele” uitzending van de raadsvergaderingen voorziet in een behoefte van alle burgers van Landgraaf, zal dit in de toekomst zeker worden gecontinueerd!

Het is daarom van groot belang, dat u als burger reageert op deze extra serviceverlening van de gemeenteraad!
Burgemeester en wethouders doen dan ook samen met Omroep Landgraaf een oproep aan iedereen die met interesse de raadsvergaderingen volgt:

Geef uw reactie, opmerking of tip door aan uw eigen gemeenteraadsleden
én aan de Redactie van Omroep Landgraaf, tel. 045-531 20 55
of op redactie@omroeplandgraaf.nl

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.