Landgraaf Koerier

Menu

Bevrijding Landgraaf

DONDERDAG 16 APRIL AS, 19:30 uur, Parochiezaal Nieuwenhagerheide:
BOEKPRESENTATIE en JAARVERGADERING.

Jaarlijks organiseert de Heemkundevereniging Landgraaf het zogenaamde Jaarprogramma. In februari namen Hub Dortants en Sjef Drabbe de eigen leden aan de hand tijdens een ontdekkingtocht door de mogelijkheden van het verenigings-eigen netwerk. Vorige maand was het de beurt aan het eigen lid May Quaedflieg die op geheel eigen wijze in woord, beeld en muziek de geschiedenis van Landgraaf voor het voetlicht bracht.
Deze maand organiseert de Heemkundevereniging Landgraaf OCGL geen spreekbeurt , daarentegen staat voor donderdag 16 april as de Algemene Leden Vergadering (oftewel de jaarvergadering) op het programma. Vergaderd wordt in de Parochiezaal van Nieuwenhagerheide, bereikbaar via het MFC An de Voeegelsjtang aan de gelijknamige straat in Landgraaf.

Voorafgaande aan de vergadering is er om 19:30 uur nog een korte boekpresentatie of beter gezegd komt de 2de druk van “LANDGRAAF 70 JAAR BEVRIJD” officieel in de verkoop!
De premiere beleefde het boekwerk in het kader van de Nationale Monumentendag op zaterdag 13 september 2014 omdat de nationale manifestatie lokaal aan de bevrijding van Landgraaf door de Amerikanen, 70 jaar eerder op 18 september 1944, gewijd was.
Zoals van te voren reeds verwacht was de eerste druk in een mum van tijd uitverkocht en velen moesten op de eerste dag al teleurgesteld worden. In een vroeg stadium werd reeds aangekondigd dat een 2de druk in het verschiet lag. Uiteindelijk bleek dat voornemen niet 1-2-3 uitgevoerd te kunnen worden.
Maar nog juist op tijd voor mei 2015, als men in Nederland (5 mei) en in geheel Europa (8 mei) herdenkt dat 70 jaar geleden de Tweede Wereldoorlog op ons continent tot een einde kwam, wordt donderdag 16 april aanstaande de 2de en aangepaste druk gepresenteerd.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.