Landgraaf Koerier

Menu

Bijzondere plekjes

De bewoners van Kerkrade-West en omgeving kunnen op zondag 3 mei a.s. genieten van de vijfde wandeling van de nieuwe wandelreeks -Wandelen in Kerkrade-.
De presentatie van de “Heuvelroute” start om 13.00 uur op het Plein te Spekholzerheide met een wandeling langs bijzondere plekjes in de omgeving van Kerkrade-West.
Voor de buurtwandeling van zondag 3 mei is een verkorte route samengesteld van ongeveer 7 km, de totale route is 22 km lang en wordt deze zondag niet gelopen. De wandeling zal gebruik maken van de nieuwe toegangsmogelijkheid van Kerkrade-West naar het Duitse Pferdeland “de Katz”, welke na 50 jaar gesloten te zijn geweest weer toegankelijk is gemaakt voor wandelaars.
Voor mensen met rollator of kinderwagen is de route niet geschikt, maar voor ieder ander is dit een fijne manier om hernieuwd kennis te maken met de mogelijkheden van onze eigen buurt en omgeving. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Aansluitend aan de wandeling is er een presentatie van de gehele Heuvelroute, met een speciaal oog voor de onderweg te verwachten flora en fauna in dit unieke wandelgebied. Voor koffie en vlaai wordt gezorgd.
De “Heuvelroute” leidt ons via het Wauwelpad en het Hambos naar het waterrijke gebied van Park Gravenrode met de vele prachtige vijvers rond Overste Hof, kasteel Strijthagen en kasteel Erenstein. Om vervolgens door het beekdal van de Anselerbeek en de Bleijerheiderbeek te belanden in het Duitse Pferdeland met de gerestaureerde ruïne van Haus Heyden als bezienswaardigheid.
Deze route is samengesteld door het Bewonersplatform Kerkrade-West en het geheel is uitgewerkt in een prachtige functionele wandelgids.
De wandelgidsen Wandelen in Kerkrade zijn gratis verkrijgbaar bij: Stadskantoor Kerkrade, Bibliotheek Kerkrade-Centrum, Bibliotheek-steunpunt Kerkrade-West, Postkantoor Graverstraat en Botanische Tuin Terwinselen.
Voor verdere informatie kunt u terecht bij Wil Slangen, Bewonersplatform Kerkrade-West.
Telefoonnummer: 06-51419087
E-mailadres: bewonersplatform@kerkrade-west.nl

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.