Landgraaf Koerier

Menu

De dansers van PHDES

Maar liefst drie weken na de Limburgse Kampioenschappen stonden de dansers van PHDES weer op de vloer voor de Voorrondes van de Nederlandse kampioenschappen. Deze wedstrijd vond plaats op 11 april in Panningen.

De dansers zijn deze keer nóg zenuwachtiger, want een goede score kan betekenen dat ze zich plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ahoy. Deze wedstrijd was opgedeeld in een ochtendprogramma en middagprogramma. ’s Ochtends stonden de jongste meisjes van PHDES op de wedstrijdvloer en de oudste twee groepen van PHDES lieten hun dans zien. De jongste meisjes van 6-9 jaar gaven een schattig optreden op een liedje van Djumbo ‘Lief en verliefd’. De dames van de B20+ liet een hele felle dans zien en de dames van de C20+ straalden ook weer met hun mix van Kelly Clarkson. Met deze dans haalden de meiden van de C20+ een tweede plaats. Met hun score staan ze nu 5de van Nederland, dit kan betekenen dat ze zich plaatsen voor het NK, maar dat moeten ze nog even afwachten.
In het middagprogramma kwamen de tussenliggende drie groepen van PHDES aan bod. De meiden van 9-13 jaar stonden stralend op de wedstrijdvloer en dat werd ook beloond; ze haalde een tweede plaats! Hierop volgde de meiden van 13-16 jaar die een moeilijke dans voortzetten op een liedje van Bastille. Als laatste van de dag lieten de dames van 16-19 jaar hun wedstrijddans zien die ook werd beloond met een tweede plaats. Zij staan nu 4de van Nederland en kunnen zich ook nog plaatsen voor het NK. De meisjes en dames gaan zich nu hard voorbereiden voor het ‘Dansspektakel’ dat aan het einde van het seizoen zal plaatsvinden. In dit optreden laten alle groepen van PHDES hun wedstrijddans zien en komen er nog een heleboel dansen in het thema ‘PHDES in Lekkerland’ voorbij.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.