Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwe naam brede school

Nieuwe naam en logo brede school in Schaesberg officieel onthuld

Op maandag 20 april jl. werden de naam en het logo van de nieuwe brede school in Schaesberg officieel onthuld. De kinderen van peuterspeelzaal ’t Kruimeltje, Kinderopvang Kerkrade én de leerlingen van de basisscholen Gravenrode en Schaesberg waren samen met hun ouders op de plaats van de nieuwbouw samengekomen voor dit bijzondere moment. Ook vertegenwoordigers namens de kinderopvang, de peuterspeelzaal, het schoolbestuur en de gemeente waren voor deze speciale gelegenheid uitgenodigd.

De jongste kleuters van de beide basisscholen hadden de eer om samen met de schooldirecteuren Marc Hendriks en Paul Quaedvlieg de nieuwe naam van de brede school te onthullen, die vanaf nu de mooie naam “De Schatgraver” draagt. De naam verwijst naar ‘het graven naar de schat in elk kind’. Ook het bijbehorende logo werd aan alle aanwezigen gepresenteerd. De ouders die de winnende naam hebben bedacht, kregen hiervoor een leuke attentie uit handen van de wethouders Kelly Regterschot en Ben Rewinkel van de gemeente Landgraaf.

Over 25 jaar…
De kinderen van de brede school hebben in de afgelopen periode met tekeningen en knutselwerkjes uitgebeeld hoe het onderwijs er nu uitziet en hoe dit over 25 jaar zal zijn. De werkjes werden onder leiding van Jolanda Rikers namens Kinderopvang Kerkrade en Nico de Vrede namens Onderwijsstichting MOVARE in een ijzeren kist gelegd, die als een soort tijdmachine fungeert. Over 25 jaar wordt de kist weer opgegraven door de generatie kinderen die dan samen de brede school vormt.

Prijsuitreiking ballonnenwedstrijd
Tijdens de onthulling van het bouwbord van de brede school in februari van dit jaar werden de feestelijkheden onderstreept met een ballonnenwedstrijd voor de kinderen van de brede school. Tijdens de onthulling van de nieuwe naam en het logo werden ook de prijzen uitgedeeld aan de zes kinderen waarvan de ballon de langste reis had gemaakt.

Brede school “De Schatgraver”
De brede school “De Schatgraver” wordt momenteel gerealiseerd aan de Pastoor Schattenstraat in Schaesberg en zal naar verwachting eind oktober 2015 gereed zijn. De brede school gaat onderdak bieden aan Peuterspeelzaal ’t Kruimeltje, Kinderopvang Kerkrade en de fusieschool Gravenrode/ Schaesberg.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.