Landgraaf Koerier

Menu

Veilig op de E-Bike

Veilig op de E-bike groot succes
In maart en april organiseerde Service Gilde Landgraaf in nauwe samenwerking met Gemeente Landgraaf, de gemeentepolitie, VVN Landgraaf, Willemsen Bikes en autorijschool Lou Schurer een cursus Veilig op de elektrische fiets.

De cursus werd gehouden op drie opeenvolgende woensdagochtenden van 9.00 tot ongeveer 12.30 uur. De eerste ochtend werd uitgebreid stil gestaan bij regelgeving en met name de nieuwe verkeersregels werden uitgelicht. Ook technische en medische aspecten kwamen aan de orde.
Tijdens de tweede ochtend, onder een donkere en regenachtige lucht besteedden de cursusleiders vooral aandacht aan de fiets zelf. Immers de houding op de fiets, de plaatsing van het stuur en de hoogte van het zadel zijn uiterst belangrijk.
De laatste bijeenkomst konden de deelnemers (op het terrein van Op en Bies) oefenen op hun fiets of op een door John Willemsen beschikbaar gestelde elektrische fiets.
In de verkeerstuin van Op de Bies volgde men een speciaal circuit, er waren oefeningen in plotsklaps remmen, er was een zigzag parcours en in kleine groepjes werd een tocht door Landgraaf gemaakt.
Na afloop reikte wethouder Harry Leunessen certificaten uit en memoreerde in zijn toespraak aan het belang van deze cursus. Hij loofde de cursisten, had zeer waarderende woorden voor de opleiders en dankte Service Gilde Landgraaf voor de organisatie.
Vermeld moet worden dat alle deelnemers heel enthousiast waren en sommige overwogen zelfs een e-bike te gaan aanschaffen.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.