Landgraaf Koerier

Menu

Aanvragen Koninklijke onderscheiding

Kent u iemand, die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding, dan kunt u voor meer informatie en een aanvraagformulier terecht bij de secretaresse van burgemeester Vlecken, via tel. 14 045. Ook kunt u kijken op www.landgraaf.nl in het Dienstenloket > Koninklijke onderscheiding, toekenning.

Voorwaarden
Aan het verkrijgen van een lintje is een aantal voorwaarden verbonden. De kandidaat moet woonachtig zijn in Landgraaf en dient zich geruime tijd op een bijzondere wijze ten bate van de samenleving te hebben ingespannen. De activiteiten waarvoor men de onderscheiding krijgt:
– mogen niet betaald zijn;
– moeten minstens gedurende 15 jaar zijn verricht;
– mogen niet langer dan één jaar geleden beëindigd zijn;
– mogen niet van incidenteel karakter zijn, maar er dient sprake te zijn van een doorlopende lijn.

Op basis van de aard, duur, intensiteit, betekenis en uitstraling van de totale verdiensten wordt bekeken of iemand decorabel is.

Onderscheidingen Koningsdag 2016
Aanvragen voor Koningsdag 2016 moeten vóór 1 juli 2015 bij de burgemeester in het bezit zijn. De traditionele lintjesregen vindt dan plaats op de dag vóór Koningsdag. Mocht deze datum niet haalbaar zijn, dan kunt u contact opnemen met de secretaresse.

Onderscheidingen voor speciale gelegenheden
Ook tussentijds kunnen Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum of een afscheid. In deze gevallen moet de aanvraag minimaal vijf maanden vóór de datum van uitreiking bij de burgemeester ingediend worden.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.