Landgraaf Koerier

Menu

Finale Declamatiewedstrijd 2015

Foto: Sef Driessen)
Tijdens de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd op zaterdag 16 mei a.s. in het Cultuurhuis (Sittarderweg 145) in Heerlen dragen 30 kinderen uit heel Limburg een gedicht voor in hun eigen Limburgse dialect. De kinderen die deelnemen aan de finale hebben de lokale voorrondes gewonnen en strijden in Heerlen om de Limburgse titel. Voorrondes waren er in Venlo, Echt, Geleen, Kerkrade, Roermond en Weert. De organisatie van de finale is in handen van Veldeke Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Toegang is gratis.

Veldeke Limburg (de vereniging die zich volgend jaar al 90 jaar inzet voor het levend houden van de Limburgse taal en volkscultuur) organiseert de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd dit jaar voor de twaalfde keer op rij. Tijdens de finale zullen de kinderen één voor één het podium betreden, hun gedicht declameren en vervolgens beoordeeld worden door een deskundige jury. Dit jaar bestaat de jury uit Suzan Seegers (zangeres, songwriter en actrice), Dwayne Horbag (presentator online TV programma VeldekeKids en zanger), Marleen Schmitz (schrijver van o.a. romans en kinderboeken), Elly Pötgens (regisseur diverse amateurtoneelverenigingen) en Ton van de Wijngaard (streektaalfunctionaris bij het Huis voor de Kunsten Limburg). Er wordt per categorie (groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8) een prijs uitgereikt. De presentatie is in handen van Hans Jacobs uit Venlo. Van de declamatiewedstrijd wordt een registratie gemaakt die via het You Tube kanaal VeldekeKids wordt uitgezonden.

Een overzicht van de prijswinnaars van de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd is na afloop van de finale terug te vinden op www.veldeke.net en www.limburgsedialecten.nl.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.