Landgraaf Koerier

Menu

Frank Verschoor met pensioen

Op vrijdag 29 mei a.s. gaat de vlag in top op de Prins Willem Alexander school in Landgraaf. Feest, want Frank Verschoor bereikt de pensioen gerechtigde leeftijd. Feest, want de kinderen, het team en de ouders willen hem die dag graag in het zonnetje zetten en dank zeggen voor zijn inzet als directeur van de school.

In 1988 trok een afvaardiging van het team van de toen nog Protestants Christelijke basisschool naar het “hoge noorden” om kennis te maken met de nieuwe directeur. Het klikte meteen, en de benoeming was een feit. Voor Frank een hele stap! Niet alleen een nieuwe werkplek, maar ook een totaal andere omgeving, om over de taal nog maar te zwijgen! De ouders moesten ook even wennen aan die “Hollander”, maar binnen korte tijd wist hij de harten van kinderen en ouders te veroveren.
Wij hebben Frank Verschoor leren kennen als een directeur die op zijn eigen specifieke manier leiding gaf aan zijn team. Daarbij stond vertrouwen in elkaar voorop. Vertrouwen in de deskundigheid van mensen en oog hebben voor de talenten. Zonder iets dwingend op te leggen werden de dingen gedaan die gedaan moesten worden. Daarmee appelerend aan ieders verantwoordelijkheid. Hij gaf een grote mate van vrijheid, en zorgde ervoor dat iedereen zich op school thuis voelde. Als je op die manier 27 jaar lang leiding kunt geven aan een school, en je hebt je school zien groeien, mag je daar trots op zijn. Frank, wij zijn heel trots op jou en dankbaar dat wij onder jouw leiding samen hebben mogen bouwen aan de Prins Willem Alexander school.
Nu, 27 jaar later nemen wij afscheid van Frank. Wij doen dit op zijn manier. Samen met de kinderen is er een feestelijk ochtend. Alle groepen met hun juffen of meesters zullen op ludieke en kunstzinnige wijze laten zien wat Frank voor hun heeft betekend. Aansluitend kunnen de ouders van de kinderen die nu op de basisschool zitten Frank op school de hand komen drukken.
Van 15.00 uur tot 17.00 uur is er dan op school een receptie voor iedereen die de afgelopen jaren met Frank heeft samengewerkt. Collega directeuren, oud leerkrachten, oud-leerlingen, ouders en iedereen die De Prins Willem Alexander school en Frank Verschoor een warm hart toedraagt is welkom. Te veel mensen om allemaal persoonlijk uit te nodigen. Wij hopen dat we langs deze weg velen a.s. vrijdag mogen begroeten.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.