Landgraaf Koerier

Menu

St. Tarcisius viert feest

Scouting St. Tarcisius viert feest!
In 1945 is de oprichting van de St. Tarcisius groep een feit. Door leden van de toenmalige Jonge Wacht werd het initiatief genomen tot oprichting van onze vereniging (Jonge Wacht was een jeugdvereniging van voor de oorlog).
In de kelder van het oude parochiehuis werd een ruimte gevonden voor de wekelijkse bijeenkomsten. Onder leiding van de eerste aalmoezenier, kapelaan Meens en W. Logister (met toestemming van de toenmalige districtscommissaris H .Konsten omdat hij nog te jong was voor een leiderscursus) kon met medewerking van de heren Cornips, Wennekes en Hendriks gestart worden met het spel van verkennen. Met tenten van het Amerikaanse leger ging men de eerste keer op kamp. Levensmiddelen werden zoveel mogelijk van thuis meegenomen.

Nu, 70 jaar later, is onze St. Tarcisius groep nog steeds een mooie vereniging die bruist van energie en worden er nog steeds leuke en spannende activiteiten georganiseerd. Onze vrijwilligers zorgen er iedere week weer voor dat onze jeugd het spel van verkennen niet verleren en plezier hebben. Dit wordt gedaan door de wekelijkse opkomsten, de mooie groepsactiviteiten en natuurlijk de zomerkampen.

Dit jaar zullen wij het jubileum kleins vieren met onze leden. In 2020 bestaan wij drie kwart eeuw en willen wij dit groter gaan vieren. Hoe en wat weten wij nu uiteraard ook nog niet maar wat wel zeker is dat wij een reünie voor alle leden en oud-leden gaan organiseren. Vanaf 31 mei zal dan ook een officiële St. Tarcisius Reünie Facebook groep online komen.
Zaterdag 30 mei 2015 vieren wij dat onze groep dit jaar 70 jaar bestaat. Dit feest zullen wij met onze leden gaan vieren en beloofd het een mooie dag te gaan worden.
We zullen rond de klok van 10 uur vanuit ons Scoutinggebouw(hoek Kremerslaan/Kleikoeleweg) vertrekken richting Gaiazoo. Hier gaan we eerst een mooie groepsfoto laten maken. Daarna zal de jeugd in groepen speurtochten gaan lopen door het dierenpark. Tegen de klok van 18 uur zullen wij weer terug zijn bij ons gebouw. Vanaf dit moment zijn ook de ouders van de jeugdleden welkom en kunnen we van een overheerlijke BBQ gaan genieten. Maar een jubileum is geen jubileum als er geen mensen in het zonnetje gezet zullen worden. Natuurlijk worden er een aantal jubilarissen gehuldigd. Hierna zal het feest tot in de kleine uurtjes los barsten.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.