Landgraaf Koerier

Menu

Strijthagencup gaat van start

In Landgraaf start dit weekeinde de 39e editie van het Internationale voetbaltoernooi om de Strijthagencup op de velden van het sportcomplex Strijthagen. De Strijthagencup is een van de grootste en langslopende voetbaltoernooien van Nederland dat onafgebroken heeft plaats gevonden in Landgraaf. Aan de basis van dit toernooi staat een groep vrijwilligers van de voetbalvereniging Schaesberg.
Ook dit jaar heeft de organisatie weer een bijzonder groot deelnemersveld bijeen weten te krijgen met maar liefst 110 verenigingen en meer dan 200 teams welke zullen spelen in de weekenden van 14,15,16 en 17 mei, 24 en 25 mei en 30 en 31 mei. Naast voetbal biedt de organisatie de vele deelnemende teams een recreatief en ontspannend randprogramma, waarbij dankbaar gebruik gemaakt wordt van de vele mogelijkheden welk Park Gravenrode te bieden heeft.
Het deelnemersveld van de Strijthagencup komt uit de gehele Euregio en telt ook een groot aantal teams uit Duitsland en Belgie. De deelnemende teams verblijven tijdens het toernooi op en rond het sportcomplex Strijthagen alsmede in een groot aantal groepsaccommodaties, campings en hotels de in de omliggende regio. Meer dan 1.000 wedstrijden worden er uiteindelijk gespeeld tijdens de 8 toernooidagen, waarmee uiteindelijk per leeftijdscategorie bepaald zal gaan worden wie zich winnaar mag gaan noemen van de fel begeerde Strijthagencup.

Een groot aantal ondernemers uit Parkstad dragen er met de vrijwilligers van VV Schaesberg zorg voor, dat de deelnemende teams voorzien worden van maaltijden tijdens het toernooi. Dit mega evenement in Landgraaf werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Landgraaf, de Provincie Limburg en de Euregio Maas/Rijn.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.