Landgraaf Koerier

Menu

Slootjesexpert

Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Kom alles over het waterleven en de waterkwaliteit in de Nederlandse sloten tijdens de IVN Slootjesdagen! Ben je tussen de 4 en 12 dan kun je met IVN Wormdalkids op zondag 14 juni 2015 op ontdekkingsreis in een doodgewone sloot. Onder begeleiding van een IVN-natuurgids mag je lekker ‘scharrelen’ langs de oevers van het water.

De ontdekkingsreis start om 14 uur bij het IVN Home D’r Slieënberg in het Rimburgerbos bij Waubach. Vanuit Rimburg de berg op via de Lindegracht of Hoolgrub. Vanuit Waubach de Maastrichterweg tot bij de tractorsluis. Omstreeks 17 uur zijn we weer terug.

Tijdens de reis nemen we je mee in de onderwaterwereld van een sloot, de poelen in het bos en het riviertje de Worm. We speuren met een schepnetje, bakjes en microscopen naar wat er leeft in deze verschillende soorten water. Misschien zien we ook nog sporen van de bever!
Vergeet bij deze activiteit ook vooral niet om je laarzen of waterschoenen mee te nemen! En als je (groot)ouders ook zin hebben om mee te doen dan mag dat van ons.

Wil je je aanmelden of ben je nieuwsgierig naar IVN Slootjesdagen in de rest van Nederland? Op ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van alle locaties. Bestel meteen de gratis IVN Scharrelkids zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Leuk om te weten: de zoekkaart kan tegen water!
Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. IVN laat jong en oud zélf beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Juist voor kinderen. Zelf onderzoeken, ervaren, frisse lucht, vieze handen, waterbeestjes vangen en vlotten bouwen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Lokaal organiseren ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.
De IVN Wormdalkids is een samenwerking van de IVN afdelingen Kerkrade, De Oude Landgraaf en Ubach over Worms. Minstens 4 keer per jaar gaan we op expeditie in een van de natuurgebieden in onze eigen omgeving. Kijk ook eens op onze facebooksite “Wormdalkids”. Als je die ‘liked’ krijg je altijd bericht als we iets organiseren!

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.