Landgraaf Koerier

Menu

Informatieavond

Begin juli werden de buurtbewoners van Achter de Haesen bijgepraat over preventie van woninginbraken en Burgernet. De samenwerkende partners van het project Preventie Woninginbraken, de politie, Welsun, HEEM-wonen en de gemeente Landgraaf, maakten de bewoners bewust van het gedrag rondom het beveiligen van de eigen woning. De aftrap van het project vond plaats in de buurt Achter de Haesen. In de loop van het jaar zullen er ook op andere locaties bijeenkomsten plaatsvinden.

Handige preventietips
Met eenvoudige maatregelen kunt u al veel bereiken. Een aantal tips:

• Als u weggaat; sluit ramen en deuren, doe ze op slot en zorg dat een dief niet op ladders, containers etc. kan klimmen
• Wek de indruk dat er iemand thuis is. Verlicht kamers door tijdschakelaars en laat niet via uw voicemail of social media weten dat u weg bent. Laat regelmatig uw post op de deurmat weghalen.
• Zorg voor sociale controle. Snoei struiken die het zicht belemmeren of haal ze weg. Ken je buurt, straat en buren. Vraag bijvoorbeeld buren om een oogje in het zeil te houden.

Burgernet
Wat kunt u zelf nog meer doen om bij te dragen aan veiligheid? Door u aan te melden bij Burgernet ontstaat er een samenwerkingsverband tussen u, de politie en de gemeente. Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld diefstal of inbraak en vermiste personen. Als deelnemer ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. U kunt zich aanmelden via www.burgernet.nl. Burgernet heeft ook een gratis app. Deze kunt u downloaden in de App Store of Google play. Samen zorgen we voor een veiligere buurt!

Foto: De bewoners van Achter de Haesen in gesprek met oa. de politie.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.