Landgraaf Koerier

Menu

Jeu de Bouleclub Streeperkruis

In 2014 werd door een van de leden het idee geopperd om eens op zoek te gaan naar een zustervereniging in Duitsland en daar een keer op bezoek te gaan. Na wat zoekwerk werd uiteindelijk als eerste een hotel gevonden in het plaatsje Bad Laasphe in het Sauerland. Maar was daar ook een Jeu de Boulesvereniging actief?

Na wat zoekwerk vond men inderdaad een zusterverenging waar contact mee werd gelegd. De agenda’s werden naast elkaar gelegd en jawel hoor, er kon een afspraak worden gemaakt om samen een avondje te boulen. De basis voor een vriendschap was gelegd. Dit jaar werd deze vriendschap nog eens bevestigd door een nieuw bezoek aan Bad Laasphe.
Op vrijdag 10 juli trokken 16 vrienden in 4 auto’s richting Bad Laasphe. Nadat was ingecheckt in het hotel kon men zich op gaan maken voor een bezoek op de alm. Hoog gelegen op de top van een berg vindt men de banen waarop de vrienden uit Bad Laasphe regelmatig een balletje gooien. De ontvangst was hartelijk. De voorzitter van JBC Streeperkruis sprak de Duitse vrienden toe en namens de vereniging overhandigde Jo Gorissen aan Michael Grossmann een vaas van de gemeente Landgraaf. Daarna werd tot in de kleine uurtjes heerlijk met elkaar gebould en gebabbeld. Bij het afscheid werd nog snel een afspraak gemaakt om op zondagmorgen vanaf 11.00 uur nogmaals een partijtje te gaan spelen en er dan ook een barbecue aan vast te koppelen. Dat was voor de mensen van de JBC Streeperkruis zogenaamd “gefundenes Fressen”. Dus was de afspraak snel gemaakt. Zondag werd weer de gang naar de alm gemaakt. Een drietal ging te voet en de rest met de auto. Na een aantal leuke partijen en een stevige barbecue werd rond 15.30 uur met pijn in het hart afscheid genomen. Maar er werd ook een afspraak gemaakt voor het volgende jaar. Wir sehen uns wieder!

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.