Landgraaf Koerier

Menu

NIMO begint succesvol

In de 1e weekenden van het open water seizoen hebben de zwemmers van NIMO Landgraaf uitermate succesvol gepresteerd.
In Scheerwolde kwamen alleen janina beckers en Chayenne Poorts aan de start. Zij zwommen de concurrentie helemaal zoek en maakten er een mooi 1-2tje van.
In Oss werd onder tropische omstandigheden een prachtwedstrijd afgewerkt. De zussen Meike en Silke Bliek wonnen de 250 en 500m schoolslag en op de 1000m schoolslag voegde Kyanie Blom zich bij Silke op het podium. In dezelfde leeftijdscategorie was er zilver voor Imke Beekman. Het knappe is dat deze 12-jarige dames in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar uitkomen. De zussen Lieke en Nieske Janssen verbeterden hun beste open water tijden ook met vele secondes.
De dag na Oss werd er in het Zeelandse Sluis (waar het dan weer hard regende) weer een wedstrijd gezwommen. Meike Bliek pakte wederom goud en voor zus Silke was er nu zilver. Janina Beckers en Chayenne Poorts lieten zich ook weer zien op de 5km en 2.5 km met podiumplekken en verrassend genoeg was er ook een 2e plek voor open water debutant James Eubanks na een weergaloze eindsprint. Opvallend was ook het racen van Quinty Rouschop die nu ineens veel sneller bleek dan de dag ervoor (ze was ook erg moe van schoolkamp) en tevens deed Nikki Starremans zeer verdienstelijk mee met een top tien notering op de schoolslag.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.