Landgraaf Koerier

Menu

Geslaagde sportdag OBS De Carrousel

Woensdag 15 juli j.l. vond er op Park Terwaerden in Landgraaf de sportdag plaats van OBS de Carrousel. 180 kinderen van de groepen 4 t/m 8 werden verdeeld over 12 groepen en namen deel aan verschillende spellen die Stichting The MoveFactory voor hen in petto had.

Om 09:00uur verzamelden de kinderen zich op Park Terwaerden. Helaas werden de spellen naar binnen verhuisd vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken en werden al snel de leerlingen in de sporthal ontvangen. Na een korte opening kon het beweegfeest dan ook eindelijk beginnen.

Zes spellen waarbij steeds twee teams aanbod kwamen, stonden in het teken van samenwerken. De groepjes waren dan ook zo ingericht dat binnen één groepje alle klassen vertegenwoordigd waren. Daar het Thema: ‘Samen staan we sterk’ de rode draad van deze dag was, moesten de kinderen regelmatig goed samenwerken om tot een succesvol eindresultaat te komen.
Na drie spelrondes werd het tijd voor een korte pauze. Tijdens deze pauze werden de kinderen verwent met drinken en vers fruit dat werd aangeboden door: Versboerderij Leo & Saskia Pennartz.
Daar de Carrousel volgend jaar één van de Landgraafse basisscholen is die deel gaat nemen aan het project: ‘De Gezonde Basisschool van de Toekomst’ was dit lekkere tussendoortje al een voorproefje voor wat de leerlingen volgend jaar wel niet allemaal aangeboden gaat worden.
Na de pauze werden de overige drie spelrondes gespeeld zodat ieder team, ieder spel had gespeeld. Tot slot werd de sportdag afgesloten en konden de kinderen moe maar voldaan genieten van hun vrije middag en bijna vakantie.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.