Landgraaf Koerier

Menu

Janine Beckers rijgt successen aaneen

Na een korte stop van 3 weken (waarin ze wel doortrainde) heeft de 17-jarige zwemster Janina Beckers opnieuw een paar mooie overwinningen gepakt in het buitenwater. In Breda was ze (in een deelnemersveld waar vrijwel de gehele nationale top aanwezig was) met afstand de sterkste op de 7,5km waar ze finishte in 1 uur en 33 minuten. Bijzonder was dat ze op het podium vergezeld werd door Merle Verkijk en Chayenne Poorts (die ondertussen ook steeds succesvoller in haar andere sport: de triathlon). Bij de junioren werden op dezelfde wedstrijd Imke Beekman en Kyanie Blom 2e en 4e.
Ook de week erna was het weer raak. In Huizen (Ijsselmeer) won Janina de 3km, de 1km en de 500m vlinderslag met overmacht, waarbij op de laatste afstand de derde plek was voor McKenzie Kelly.
Bij de jongeren was er ook het nodige succes want Imke Beekman kroonde zich in haar jaargang tot winnares op de 1km vrije slag en er was zilver voor zowel Silke Bliek als Carolien Beckers (inderdaad, het zusje van Janina) op de 1km schoolslag. Meike Bliek werd bij de allerjongsten nipt tweede. Verder won de dag ervoor Merle Verkijk het nationaal studentenkampioenschap op de 1km vrije slag.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.