Landgraaf Koerier

Menu

4 Tto wint op kasteel

4 TTO van Charlemagne College Eijkhagen won afgelopen schooljaar het landelijke project ´Beats by Bach´. Een project waarbij jongeren tijdens het vak CKV op een creatieve manier invulling moesten geven aan het werk van de Duitse componist van barokmuziek Johann Sebastian Bach. De leerlingen maakten een film met Bach in de hoofdrol en de jury prees de Eijkhagen-deelnemers om hun vakkundigheid en creativiteit. De prijs die aan deze wedstrijd is verbonden, is ook in stijl, want op 14 oktober krijgen de winnaars een heus concert aangeboden op Kasteel Strijthagen door musici van de Bachvereniging.
Het project ´Beats by Bach´ is een initiatief van de Bachvereniging in samenwerking met de Rabobank om met name het bewustzijn en de kennis van klassieke muziek en dan specifiek rondom Johann Sebastian Bach te vergroten. De Eijkhagen-leerlingen hebben onder leiding van hun docente, mevrouw Lancee de film geproduceerd. Vervolgens zijn deze op de site www.beatsbybach.nl geplaatst en kon er door het hele land op gestemd worden. Uiteindelijk via een interactieve finale in de vorm van een web-seminar kreeg 4 tto van Eijkhagen te horen, dat zij de winnaar waren.
Tijdens het aangeboden concert op 14 oktober op Kasteel Strijthagen zal er natuurlijk muziek van de grootmeester klinken en de muzikanten van de Bach vereniging vertellen ook iets over hun instrument. Daarnaast kunnen de leerlingen kennis maken met Kasteel Strijthagen, de kunst van de familie Taratynov en andere internationale kunstenaars die de aandacht verdienen. Op deze manier maken de leerlingen kennis met de twee verschillende kunstdisciplines in hun eigen regio.
Meer info http://www.beatsbybach.nl/
Contact Eijkhagen m.lancee@charlemagnecollege.nl

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.