Landgraaf Koerier

Menu

Centrum voor Kennis, Informatie en Advies

Zoals u wellicht hebt gemerkt, is er sinds de onthulling van het bouwbord in juni voortvarend gestart met de bouwwerkzaamheden voor het KIA, het Kennis-, Informatie- en Adviescentrum. Hierin worden alle gemeentelijke loketten gehuisvest. Daarnaast gaat het onderdak bieden aan de Bibliotheek, het Seniorweb, het Servicegilde, het Clientenplatform, de Vrijwilligerscentrale en Omroep Landgraaf. Zo kunnen inwoners van Landgraaf voor vele vragen en producten terecht op één centrale plaats.

Als bezoeker van Op de Kamp ervaart u nu wellicht enige overlast, omdat er minder parkeerplaatsen ter beschikking zijn. Helaas is dit onvermijdelijk, maar we proberen de overlast tot een minimum te beperken!

In het raadhuis zijn inmiddels de gevolgen van de start van de bouwwerkzaamheden goed merkbaar. Zo verhuisden de loketten, o.a. Burgerzaken, Vergunningen, ISDBOL en de GBRD, al in april dit jaar naar het voormalige raadhuis van Schaesberg, gelegen aan het Emile Erensplein. Voor de inwoners was dit even wennen, maar ondertussen weet men deze locatie goed te vinden.

Midden september is ook de verbouwing in het raadhuis zelf gestart. Vanwege de interne verbouwingswerkzaamheden worden ambtenaren ook geherhuisvest in het raadhuis. Voor u als inwoner verandert er niets. Wanneer u een afspraak heeft op het raadhuis wordt u begeleidt naar de daarvoor ingerichte spreekkamers.

Wethouder Kelly Regterschot over de voortgang van de bouw: ‘Als volgend jaar zomer alles gereed is, zijn we blij met de mooie aanvulling op het raadhuis. En… ondertussen blijft het natuurlijk spannend om de werkzaamheden – ook vanuit het raadhuis – te volgen’.

Wilt u weten hoe het KIA er uit komt te zien, kijk dan op www.landgraaf.nl bij ‘Inwoners’, vervolgens bij ‘Projecten en plannen’ en tot slot bij ‘Bouw KIA’.

Foto: De fundamenten van de kelder

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.