Landgraaf Koerier

Menu

Landgraafs zwembad

Het Landgraafse zwembad moet behouden blijven !

Naar aanleiding van de reeds meer dan tien jaar durende discussie over In de Bende wordt het thans eindelijk eens tijd dat er een positieve beslissing wordt genomen omtrent het ons zó vertrouwde en populaire zwembad, alwaar generaties inwoners uit Landgraaf en omstreken het zwemmen hebben geleerd. Dagelijks maken honderden mensen gebruik van deze accommodatie in diverse doelgroepen zoals zwemlessen voor kinderen- en volwassenen, patiëntengroepen, meer bewegen voor ouderen, aquarobics, zwangerschapszwemmen, baby- peuterzwemmen en baantjeszwemmen. Eveneens maken vele verenigingen zoals Nimo en duikverenigingen wekelijks gebruik van dit bad.
Dáárom is het dan ook essentieel dat de inwoners van Landgraaf zich uitspreken vóór het behoud van dit zwembad. Het zou erg jammer zijn als dit allemaal zo maar verdwijnt. Dat het zwembad nog veel van haar allure behouden heeft werd duidelijk in de recente zomervacantie, toen enkele scoutinggroepen, die van ver buiten de regio kwamen, in de naaste omgeving hun zomerkamp hadden opgeslagen en gebruik maakten van dit bad. Allemaal waren ze zéér enthousiast over het Langraafse zwembad evenals van de fraaie buitenambiance. Ook dit is PR voor de gemeente.
Echter, het alsmaar uitstellen van noodzakelijke beslissingen zoals renovatie doet op den duur dit mooie bad geen goed en dát is betreurenswaardig !
Overigens is in het najaar van 2011 door de politiek de toezegging gedaan dat zwembad In de Bende in 2013 compleet gerenoveerd zou worden.
Destijds is dit in de pers geschreven als: “Waterworld gaat niet door, De Bende wel. Gemeente Landgraaf heeft financiën op orde, aldus citaat. Het zwembad zou vervolgens voor enkele miljoenen op de schop worden genomen.
Jammer is ook dat onlangs vaak negatief geoordeeld is over dit zwembad in diverse perspublicaties en daarbij ten onrechte meermaals beschreven wordt als “zwaar verouderd”, waarbij In de Bende expliciet gedateert wordt op het jaar 1968, het oude zwembad Nieuwhovenbach. Hierbij wordt “vergeten” dat het bad in 1987 een grote renovatie- en metamorfose heeft ondergaan tot een destijds genoemd subtropisch zwemparadijs en dus feitelijk niet meer van 1968 is. Tijdens de zomer van 1990 werd het zwembad nog uitgebreid met een fraaie buitenaccommodatie inclusief uitzwembassin van binnen naar buiten. Enkele jaren geleden werd de luchtbehandeling in de zwembadaccommodatie compleet vernieuwd.
Desalniettemin, de grote renovatie in 1987 is weer 28 jaar geleden; dus tijd voor een adequate beslissing voor de toekomst is wel zeer gewenst.
Alle omliggende gemeenten hebben inmiddels hun eigen zwembadplannen, derhalve moeten onze volksvertegenwoordigers van Landgraaf thans ook maar eens kleur bekennen en daadkracht tonen met als intentie behoud van een eigen zwembad in het belang van de inwoners. Bovendien is de huidige locatie qua infrastructuur zeer gunstig gelegen; zéker met het oog op de toekomstige Buitenring, waarvoor een aansluiting gecreëerd wordt in de nabijheid van het zwembad.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.