Landgraaf Koerier

Menu

Schoolontbijt

Vorige week dinsdag werden 14 kinderen en hun leerkrachten van basisschool De Wissel getrakteerd op een ontbijtje bij  burgemeester Raymond Vlecken en wethouder Ben Rewinkel. In de kantine van het raadhuis gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. 

Juf Cindy legde uit dat de school veel aandacht besteedt aan gezonde voeding, en natuurlijk ook aan een goed ontbijt. ‘We leren de kinderen spelenderwijs wat bijvoorbeeld het verschil is tussen eten waar je veel goede energie van krijgt, denk aan groenten en fruit, en eten waar je moe van wordt.’ Larissa, bijna 6 jaar oud zoals ze zelf zegt, is nog niet zo bezig met gezonde voeding. Voor haar is het ontbijt vooral lekker en ze vindt het ‘sjiek’ dat ze bij de burgemeester mag komen eten.

Donatie LINDA.foundation

Aan het eind van het ontbijt gaven burgemeester Vlecken en wethouder Rewinkel  een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen van basisschool De Wissel namen de cheque in ontvangst.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.