Landgraaf Koerier

Menu

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers voor de paddenwerkgroep gezocht

IVN De Oude Landgraaf is op zoek naar vrijwilligers die in het vroege voorjaar tot ongeveer half april de kikkers en padden willen helpen bij hun jaarlijkse trek naar het water. Helpende handen om de diertjes veilig op hun bestemming te laten aankomen, zijn van harte welkom!

Ieder jaar is er een flink aantal vrijwilligers nodig om de padden tegen het verkeer te beschermen, voornamelijk rondom de Mensheggerweg en de Rouenhof.  Er is behoefte aan hulp bij het plaatsen van de paddenschermen waarbij de dieren in emmers worden opgevangen. Vervolgens worden ze door de vrijwilligers veilig naar hun voortplantingsgebied gebracht. Ook moeten er borden geplaatst worden om verkeersdeelnemers te attenderen op mogelijk overstekende amfibieën.

Het fenomeen paddentrek of amfibieëntrek doet zich voor zodra de nachttemperaturen een waarde bereiken van minimaal 8°C. Tijdens milde, natte perioden kan het grootste deel van de populatie in zeer korte tijd naar het voortplantingswater trekken. Bij grote populaties kan dit om duizenden dieren per nacht gaan!

Wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met de heer F. Wachelder via tel. 06-49067997. Neem ook eens een kijkje op de website van IVN De Oude Landgraaf:  https://www.ivn.nl/afdeling/de-oude-landgraaf.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.