Landgraaf Koerier

Menu

Sjtomme kal in d’r Harmoniezaal

Op “vriedig dur 5e” februari a.s. organiseert C.V. De Hootkuulle, de carnavalsvereniging van  de 126 jarige Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen, voor de 34e keer haar traditionele Galazietsoeng. Plaats van handeling is de tot Narrentempel omgebouwde Harmoniezaal aan het Sunplein te Nieuwenhagen. De zaal gaat open om 19.30 uur en de entree is vrij. Om 20.11 uur betreden de “jonge va de Hootkuulle” met in hun midden Prins Wil I, “de buun” en trappen de Vastelaovend 2016 af.

Al 3 x 11 + 1 jaar trakteren de Hootkuulle de Landgraafse carnavalisten op een spetterende, ludieke en vooral humorvolle Zietsoeng, en ook deze zietsoeng belooft weer het nodige spektakel en “sjtomme kal”. Bekende artiesten waaronder Limburgs buuttekampioen Fer Naus, topformatie Kartoesj, de mannen van Limbo Express en als afsluiter Ohne Gewähr zijn door de Hootkuulle geboekt en zullen er een onvergetelijke show van maken. Buut, zang, dans en live-muziek alles gaat over de bühne, met als beloning het felbegeerde  houten kuulke en muulke.

Het feit dat vorig jaar een echt origineel Dreigestirn werd geproclameerd, heeft er toe geleid dat de beruchte en alom bekende 1e Nieuwenhaagse Sjpasskapel dur Zoeprieur weer uit haar as is verrezen en ook zij zullen de “buun va de Hootkuulle” betreden en een spetterend optreden verzorgen.

Hoogtepunt van de avond is en blijft natuurlijk de proclamatie van de nieuwe prins (?) of prinses (?) voor het seizoen 2016 – 2017. “Betrouwbare“ bronnen binnen de Hootkuulle weten te melden dat de mannen zelfs al een paar keer de “Prinsenproclamatie” hebben geoefend: het moet niet gekker worden !!!

Op dinsdag  9 februari a.s. organiseert de Harmonie weer het gezellige Optochtbal in de Harmoniezaal aan het Sunplein. Tijdens het Optochtbal worden de winnaars van de “Landgraaf Optoch” bekendgemaakt. Terwijl  de volwassenen zich amuseren in de grote zaal, kunnen de jonge carnavalisten naar hartelust springen, dansen en schjoenkelen op de bühne. DJ Colorhead staat garant voor urenlang stjimmung, sjpass en plezeer in d’r Harmonmiezaal.

.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.