Landgraaf Koerier

Menu

Bisschop Wiertz naar Leenhof

De bijna 400 jaar oude Leenderkapel in Landgraaf opent in mei weer haar deuren. Van 1 tot en met 31 mei is er elke dag een heilige mis bij de kapel. In juni, juli en augustus een keer per week op zaterdagmorgen.

Bijzondere gasten zijn er ook. De meimaand wordt – traditiegetrouw – geopend door bisschop Frans Wiertz. De bisschop van Roermond voelt zich als oud-kapelaan van Schaesberg persoonlijk zeer verbonden met de kapel van Leenhof en komt daarom elkaar jaar graag om het bedevaartseizoen te openen. De openingsviering is op zondag 1 mei om 17.00 uur.

Wendy Kokkelkoren

De muziek tijdens de openingsviering wordt verzorgd door de bekende zangeres Wendy Kokkelkoren. Zij wordt daarbij begeleid door toetsenist Falco Borsboom. In de loop van de meimaand komen nog meer dan tien andere koren en solisten naar de Leenderkapel, onder wie dialectzanger Paul van Loo en saxofonist Hub Ackkermann. Voor de eerste keer zal dit jaar ook het gregoriaans koor Gaudens Gaudebo van zich laten horen.

Priesters 

In de loop van de maand gaan ook andere gastpriesters voor in de eucharistievieringen. Zo komt hulpbisschop Everard de Jong naar Leenhof, evenals vicaris-generaal Hub Schnackers, vicaris Smeets en een groot aantal priesters uit de regio. Mede dankzij hun inzet is het mogelijk om een maand lang elke dag bij de kapel de eucharistie te vieren.

Vriend van de kapel

De Leenderkapel werd in de 17e eeuw gebouwd door baron Johan Frederik von Schaesberg en zijn echtgenote Ferdinanda van Wachtendonck, die destijds op het vlakbij gelegen Slot Schaesberg woonden.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.