Landgraaf Koerier

Menu

Grensoverschrijdende samenwerking

Op vrijdag 15 april hebben Wolfgang Jungnitsch (burgemeester gemeente Übach-Palenberg) en Kelly Regterschot (wethouder gemeente Landgraaf) tijdens een overleg met de provincie Limburg een gezamenlijke zienswijze op het ‘(concept-) Bundesverkehrswegeplan 2030 (BVWP)’ getekend. Eric Geurts (gedeputeerde van de provincie Limburg) tekende deze zienswijze  dinsdag j.l.  na behandeling in GS. Hiermee bekrachtigen de drie partijen dat zij ook in de toekomst, in het kader van de planning en realisatie van de weg, de krachten willen bundelen. Deze intensieve samenwerking is in het hele voortraject dé spil geweest om het project op een goede manier van de grond te krijgen.

Quotes:

Wolfgang Jungnitsch (Burgemeester gemeente Übach-Palenberg):

„De indeling in het “vordringlicher Bedarf” van de Bundesverkehrswegeplan is een zeer grote stap op weg naar meer leefbaarheid en verkeersveiligheid voor Scherpenseel en Siepenbusch en voor de verdere positieve economische ontwikkeling van onze regio. Nu moet de definitieve tracévoering zo worden gekozen dat iedereen profijt van de B221n heeft en niet ergens nieuwe overlast ontstaat.

Kelly Regterschot (Wethouder gemeente Landgraaf):

„Onze burgers wachten er al lang op dat het nog altijd toenemende vrachtverkeer uit de woonkernen verdwijnt. We zijn erg blij dat we na een lange periode van gezamenlijke inspanningen eindelijk kunnen beginnen met de concrete plannen voor deze dringend noodzakelijke grensoverschrijdende randweg.”

Eric Geurts (Gedeputeerde provincie Limburg):

„Met de Buitenring Parkstad Limburg ontstaat een hoogwaardige ringweg, die voor een forse verbetering van de bereikbaarheid van de Parkstad gemeenten zal zorgen en de overlast in de woonwijken drastisch reduceert. Door de bouw en directe aansluiting van de B221 / randweg Abdissenbosch op de Buitenring wordt een optimale verbinding van de Duitse en Nederlandse hoofdwegenstructuren bereikt.”

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.