Landgraaf Koerier

Menu

IKC in Eygelshoven

Intentieverklaring Integraal KindCentrum 

De gemeente Kerkrade en Onderwijsstichting Movare gaan gezamenlijk een Integraal KindCentrum (IKC) in Eygelshoven ontwikkelen. Met een IKC wordt voorzien in samenhangende activiteiten en voorzieningen voor kinderen en hun ouders/verzorgers. 

Onderwijs en kinderopvang

Er is niet op voorhand bepaald welke activiteiten en voorzieningen dat in Eygelshoven moeten zijn. Ruimte voor ontwikkeling en maatwerk staat voorop. Onderwijs en kinderopvang zijn wel de functies die de basis vormen, maar verbindingen met zorg, sport, cultuur en educatie zullen ook worden gezocht. 

De openbare basisschool De Schatkist en basisschool De Veldhof worden op één onderwijslocatie gehuisvest.

Met een Integraal KindCentrum kan kinderen (0-12 jaar) en hun ouders/verzorgers een toekomstbestendig, uitdagend en positief ontwikkelingsklimaat worden geboden. De activiteiten en voorzieningen zullen worden afgestemd op de behoeften, mogelijkheden en omstandigheden van de betrokkenen.

Gemeentebreed netwerk
Met de ontwikkeling van het IKC in Eygelshoven moet ook worden voorzien in een concept/model op basis waarvan uiteindelijk een gemeentebreed dekkend netwerk van integrale kindcentra tot stand komt. Met dien verstande dat een IKC er niet overal hetzelfde hoeft uit te zien. Het is ook niet per se noodzakelijk dat de onderdelen onder één dak gevestigd zijn; ook een ‘netwerk’model is denkbaar, waarbij voorzieningen op nabije locaties worden gevestigd.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.