Landgraaf Koerier

Menu

Meelopen in een schuttersoptocht

VOOR DE KINDEREN UIT GROEP 4 T/M 8: LOOP MEE IN EEN SCHUTTERSOPTOCHT

In het weekeinde van 9-10-11 September 2016 organiseert Schutterij St. Joseph Waubach de 49ste editie van het Internationale Dreiländerecktreffen. Vijftig schutterijen uit Nederland, Duitsland en België komen op zondag 11 September naar het feestterrein bij Park ter Waerden in Waubach om vervolgens een optocht door Waubach te lopen. Dankzij het Rabobank Coöperatiefonds kan Schutterij St. Joseph Waubach de Landgraafse kinderen van de groepen 4 t/m 8 de unieke kans aanbieden om mee te lopen in deze optocht; als bordjesdrager wel te verstaan!

Binnen de schutterswereld is het namelijk gebruikelijk dat iedere schutterij  voorafgegaan  wordt door een persoon met het naambord van de desbetreffende vereniging: de bordjesdrager.  Op dat bord staat de naam van de vereniging en het nummer in de optocht. In voorbije tijden kreeg meestal het zoontje van een der schutters deze functie toebedeeld. Die vond dat wel prachtig, temeer omdat de schutters na afloop meestal collecteerden voor de moeite. Met dat geld was de bordjesdrager voor de rest van de dag ‘mooi zoet’.

Speciaal voor het Dreiländereckfeest nodigt Schutterij St. Joseph Waubach nu alle kinderen van de groepen 4 t/m 8 van de Landgraafse basisscholen hiervoor uit. De kinderen die zich hiervoor aanmelden verzamelen op zondag 11 september om 13:00 uur bij het feestterrein op Park ter Waerden. Hier krijgen ze van Schutterij St. Joseph Waubach uitleg en een bordje met daarop de naam van één van de deelnemende schutterijen.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.