Landgraaf Koerier

Menu

Herfstexpeditie voor kinderen

Lege jampotjes sparen! Tijdens de IVN najaarscampagne gaan we ook op zoek naar spinnen…

Ieeeeeeeeee. Je hoort het al van verre. Veel ouders zijn vreselijk bang voor spinnen of vinden ze vies. Voor hen is deze scharrelkidsexpeditie dus niet bedoeld.

Maar jij als kind bent veel stoerder of wilt dat vast worden, net zoals die stoere TV-mannen die voor geen dier bang zijn. En vind je spinnen wel eng? Ook geen probleem, je bent toch welkom. We gaan ook op zoek naar de mooiste paddenstoelen!

Heb je spinnen al eens op een veilige afstand (in een loep- of jampotje) rustig bekeken? Het zijn prachtige diertjes die alles wat vliegt wel kwaad doen, maar ons mensen niet. Sterker nog, ze helpen ons om allemaal lastige insecten te vangen die we liever niet rond onze oren horen zoemen of erger. En wist je dat er enorm veel soorten spinnen zijn? Ze maken prachtige webben om hun prooi in de val te lokken. Vooral met wat dauw er op in de herfst zijn dat ware kunstwerken. Wij gaan ze met jou zoeken op zondag 2 oktober!

Opgeven doe je via een e-mail  met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar bianca.beckers@hetnet.nl of bel haar op 06-47920720

Kun je niet bij onze activiteit zijn dan kijk op www.ivn.nl voor een van de vele andere najaarsactiviteiten!

We zien je graag!

IVN Wormdalkids is een initiatief van IVN De Oude Landgraaf, IVN Kerkrade en IVN Ubach over Worms om kinderen de seizoenen buiten te laten leren kennen op een avontuurlijke en interessante manier.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.