Landgraaf Koerier

Menu

Taalvrijwilligers maken een groot verschil

Laaggeletterden die leren om beter te lezen, schrijven en rekenen hebben een grotere kans op een gezond en gelukkig leven. In de Week van de Alfabetisering, van 5 t/m 11 september, zet de gemeente Landgraaf zich daarvoor in samen met diverse organisaties en tientallen gemeenten in Zuid-Limburg. Tijdens deze week vragen we extra aandacht voor de laaggeletterden in de regio. U kunt ook daarbij ook helpen.

Aan de slag als taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger kunt u het verschil maken in iemands leven door te helpen met het verbeteren van basisvaardigheden als lezen en schrijven. U leert een deelnemer bijvoorbeeld hoe hij of zij e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. U begeleidt de deelnemer één-op-één of geeft samen met een docent les aan een groepje. Bent u graag met taal bezig? Werkt u graag met mensen en bent u flexibel? Dan is dit wellicht iets voor u. Volg de basistraining Taalvrijwilliger en ga aan de slag in uw eigen buurt.

Een taalvrijwilligster vertelt over haar ervaring: ‘Ik help een mevrouw die graag beter Nederlands wil leren. Eén keer per week zien we elkaar, bijvoorbeeld in de bibliotheek of bij haar thuis. We gaan ook vaak op pad om in de praktijk te oefenen met taal. Het is een kleine moeite van mijn kant, en ik doe het ook graag, maar mevrouw is erg blij met de hulp. Zij kan zich nu in het dagelijkse leven veel beter redden.’   

Aanmelden

Aanmelden kan door te mailen of bellen naar:

Taalhuis Landgraaf t.delfgou@bibliotheeklandgraaf.nl, 045-5312895

Arcus, kpaffen@arcuscollege.nl, 06-83530528 of via het algemene infonummer van de TAALtrajecten 06-53454023

Website: www.taalvoorhetleven.nl/taalvrijwilliger, 0800 023 44 44 (gratis nummer), ook voor meer informatie.

 

Nadat u bent aangemeld, nemen we contact op om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Ook krijgt u meer informatie over de basistraining.

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.