Landgraaf Koerier

Menu

Duurzaam idee van het Gemeentelijk Werkbedrijf krijgt een vervolg

Landgraaf hecht veel waarde aan haar duurzaamheidsbeleid. In het kader daarvan zijn begin 2015 door het Gemeentelijk Werkbedrijf 1500 zogenaamde PL armaturen (de omhuizing van de lamp) van onze openbare verlichting omgebouwd naar LED units. Het idee om alleen het binnenwerk te vervangen is nieuw. Landgraaf is de eerste gemeente die op deze manier de openbare verlichting op grote schaal duurzaam aanpast. Bovendien spaart de gemeente daarmee maar liefst 2 miljoen KWh op de energiekosten en 1 miljoen kilo CO2! De ombouw van de units verliep zo voorspoedig dat 1 september van dat jaar de vijftienhonderdste lamp feestelijk kon worden ontstoken.

Naast het besparen op energiekosten en CO2 heeft het project nog een opvallend kenmerk. Het project wordt uitgevoerd door 5 medewerkers van het Gemeentelijk Werkbedrijf: zij zijn ingezet voor de ombouw van deze units. Hiermee wordt dus ook invulling gegeven aan de doelstelling van de Participatiewet. Dat houdt in dat mensen werkervaring op doen, zodat zij meer kans maken op een reguliere baan.

Nu is er een nieuw succes te melden. Het Gemeentelijk Werkbedrijf heeft van de gemeente Venlo opdracht gekregen om 1085 conventionele armaturen om te bouwen naar LED units. Daarmee krijgt de duurzame aanpak van Landgraaf een mooi vervolg binnen Limburg én het is een mooie opsteker voor de medewerkers van het Gemeentelijk Werkbedrijf.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.