Landgraaf Koerier

Menu

NK-medailles voor NIMO-zwemmers Cas Louwarts en Britt van den Boom

Op de nationale junioren-jeugd kampioenschappen korte baan hebben Cas Louwarts en Britt van den Boom voor mooie successen gezorgd.

Cas Louwarts had door prive-omstandigheden een heel moeilijke aanloop richting de NK maar de laatste weken leek ineens alles goed te lopen. Op de NK was hij zichtbaar in vorm en in de 50m schoolslag finale (zijn beste nummer) viel alles op zijn plaats. Zilver! (met een gouden randje) nadat hij zo vaak 4e was geworden in het verleden!
Britt van den Boom heeft toevalligerwijs dezelfde favoriete afstand als Cas en zij liet er in de finale dan ook geen gras over groeien. Met een verschroeiend snelle sprint pakte ook zij haar 1e NK-medaille: Brons! De voorsprong op plek 4 was trouwens enorm.
Ook enkele andere zwemmers van NIMO kwamen dit weekend in actie. Carolien Beckers maakte indruk met een schitterende 400m wissel. Vincent de Munter zwom diverse persoonlijke records en was 3x te bewonderen in een finale en ook Nikki Smeets, Jasper Thomas en Quinty Rouschop kwamen verdienstelijk in actie voor de zeer sterk zwemmen de vereniging uit Kerkrade/Landgraaf.

Categories:   Sport