Landgraaf Koerier

Menu

film Room in Theater Landgraaf

 Zondag 2 april draait de filmhuisfilm ‘Room’ in Theater Landgraaf. Room is een krachtige boekverfilming (van Emma Donoghue)  over een moeder een zoon, die uit hun jarenlange gevangenschap weten te ontsnappen.

Voor de vijfjarige Jack is de wereld maar een paar vierkante meter. Hij zit met zijn moeder opgesloten in een hermetisch afgesloten kamer. Tot op een dag blijkt dat er toch een wereld buiten is. Bijna alles wat je van tevoren zegt over Room maakt deze geweldige film minder sterk. Dus: geen recensies lezen, geen trailer kijken. Gewoon gaan zien. Nee, Room is niet gemakkelijk om over te schrijven. Wat ik u kan vertellen, zonder iets te verpesten, is dit: regisseur Lenny Abrahamson is een groot talent en maakte hiervoor het heerlijke – maar totaal andere – Frank. De nog jonge productiemaatschappij achter de film, A24, heeft succes met een indrukwekkende reeks artistiek interessante commerciële medium-budgetfilms. En de twee hoofdrolspelers van Room zijn fantastisch. Brie Larson kreeg voor haar acteerprestatie een Oscar. Tegenspeler Jacob Tremblay had genomineerd moeten zijn. De film zelf was dat wel, net als de regisseur en scenarist.

 De film begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 6,-. Reserveren: info@theaterlandgraaf.nl / tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10-12 uur).

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.