Landgraaf Koerier

Menu

LBM Compositiewedstrijd 2017 

Tijdens het WMC 2017 geeft het Limburgs Jeugdorkest, een door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) opgericht projectorkest van jonge getalenteerde blazers en slagwerkers, drie concerten. Hiervoor wordt een compositiewedstrijd georganiseerd. Musici worden uitgedaagd een compositie te realiseren waarin minstens drie wereldmuziekstijlen vertegenwoordigd zijn. Bij voorkeur treden hierbij enkele instrumentgroepen als ensemble binnen het orkest op de voorgrond. De winnende compositie wordt tijdens de concerten van het Limburgs Jeugdorkest in het kader van WMC Young Generation uitgevoerd op 14, 15 en 16 juli 2017. De concerten staan onder leiding van dirigent Björn Bus.

De ingezonden muziekwerken worden beoordeeld door een commissie van deskundigen, bestaande uit Björn Bus, Jan Cober en een vertegenwoordiger uit het LBM-bestuur. Naast eeuwige roem bestaat de prijs uit een geldbedrag van € 500,-. De bekendmaking van de prijswinnaar vindt plaats op zondag 14 mei 2017 bij het concert van het Limburgs Jeugdorkest op het Eurofestival in Heel. Het volledige wedstrijdreglement met muzikale criteria en voorwaarden is te vinden op de website van de LBM (www.lbmblaasmuziek.nl/lbm-compositiewedstrijd-2017). De composities dienen voor 1 april 2017 te zijn ingestuurd naar: Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, Postbus 203, 6040 AE Roermond.

Limburgs Jeugdorkest

Het Limburgs Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen om getalenteerde jongeren met een HaFa C-diploma of hoger een muzikale uitdaging te bieden door met leeftijdsgenoten op hoog niveau muziek te maken. De doelstelling van het orkest is marketing van de blaasmuziek en muzikale vorming van jonge muzikanten. De LBM wil hiermee de blaasmuziek bij voornamelijk jongeren in Limburg promoten en waar mogelijk ook daarbuiten door het demonstreren van de kwaliteit van de jonge Limburgse blaasmuziek.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.