Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwe Mei-Koningin in de Groenstraat

Op vrijdag 2 juni was de meiweek in de Groenstraat vroeg ten einde. De Mei-Jongens hadden de den donderdag avond verstopt maar het waren de Mei Meisjes die de den vrijdag avond om 18:05 uur melden wat betekende dat de den niet meer verstopt hoefde te worden. Mei Meisjes winnen de meiweek 2017.

Velen zullen dan denken dat de rust op straat zou wederkeren, maar de Mei-Jongens hadden een gezamenlijke BBQ georganiseerd voor alle denzoekers, sponsors en andere belanghebbende. Zaterdag middag trokken we met de sier-den door de Groenstraatse contreien. Ook dit jaar had de Kap-Kommissie een mooie den weten te bemachtigen en dankzij de leden is deze prachtig versierd.

Nadat er op het grasveldje aan de Kerkstraat onofficieel afscheid werd genomen van het oude meipaar kon de tocht worden voortgezet naar het nieuwe meipaar. Nadat er bij verschillende kandidaten werd gestopt is men uiteindelijk aangekomen bij het ouderlijk huis van de nieuwe

Mei-Koningin. Die eer is dit jaar toegekomen aan Judie Weijers , wie het komende jaar zal worden vergezeld door Mei-Koning Bram Dortants.

Judie (18) Bram (18) zijn geen onbekende in de groenstraat. Judie is een actief bestuurslid binnen de Mei-Meisjes. Verder studeert ze in Eindhoven voor HBO-verpleegkundige en operatieassistent. Momenteel loopt ze stage in het Catharina ziekenhuis. In haar vrijetijd werk ze bij haar ouders bekend als Bei d’r Joep en oefent ze haar hobby’s trompet spelen bij Fanfare sint Elisabeth en zingen in het gospelkoor gioia uit.

Bram behoort binnen de Mei-jongens bij de Kap Kommissie. Momenteel studeert hij Energie Engineering aan de hogeschool Zuyd in Heerlen. In zijn vrije tijd werkt hij op de Boerderij van zijn ouders en dat doet hij met heel veel plezier.

Op zondag 4 mei werd het meipaar door ex wethouder Harry Erkens officieel klaar gemaakt en hebben ze beloofd dat het een geweldig jaar gaat worden.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.